Nieuws

Nieuwe Marquez-replica’s van Shoei

Shoei en de gebroeders Marquez hebben al een tijdje een samenwerkingsverband, dat in het geval van oudste broer Marc zelfs teruggaat tot 2010. En voorlopig gaat daar geen verandering in komen, want de Japanse helmfabrikant en de Spaanse racebroeders gaan ook de komende vier jaar samen verder, zo werd onlangs bekend gemaakt.

En blijkbaar zijn er meteen spijkers met koppen geslagen, want de eerste vruchten van die hernieuwde samenwerking zijn er ook al. In de vorm van twee replica’s welteverstaan, luisterend naar de naam Marquez 6 TC-1 en AM73 TC-2.

Beide zijn gebaseerd op het beste renpaard uit de Shoei-stal, de X-Spirit III. Deze race-integraal pur sang heeft een aerodynamische fiberglas buitenschaal, gemaakt volgens de inmiddels bekende AIM+-technologie, waarbij meerdere lagen van glas- en organische vezels voor een heel sterke en tegelijkertijd ook lichte constructie zorgen. De buitenschaal is er in vier maten, bovendien kan het interieur dankzij het Shoei Personal Fitting System (€ 60,-) volledig op elke hoofdvorm en -maat worden gefinetuned.

De verdere uitrusting van het Marquez-duo, standaard geleverd met een neus- en kinspoiler, Pinlock anticondensvizier en een zachte helmzak, behelst onder meer een robuuste dubbel D-sluiting, een zeer effectief ventilatiesysteem en natuurlijk een Emergency Quick Release System.

Hoewel afkomstig uit dezelfde familie hebben beide Marquez-replica’s toch een heel eigen gezicht. Bij de Marquez 6 TC-1 neemt het bekende rijnummer 93 van de oudste Marquez-telg een prominente plek in bij het overwegend rood/wit/zwarte design. De AM73 TC-2 Alex Marquez-replica daarentegen leunt qua kleur juist heel sterk op blauw, en ook hier zijn zowel rijnummer (73 red.) als Pull & Bear-logo subtiel in het design geïntegreerd.

Beide helmen zijn verkrijgbaar in de maten XS tot en met XXL. De Marquez 6 TC-1 ligt medio juni 2021 in de winkel, de AM73 TC-2 al vanaf 15 april, de prijs voor beide helmen bedraagt € 869,00. Info: www.shoei-europe.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.