Nieuws

Nieuwe Marquez replica van Shoei

Je kunt er inmiddels bijna de klok op gelijk zetten: tijdens Shoei’s thuis Grand Prix op het circuit van Motegi rijdt Marc Marquez met een speciaal design, die aansluitend als replica wordt gepresenteerd. Zo ook dit jaar, een gebeurtenis die een extra feestelijk randje had, aangezien het Spaanse fenomeen twee weken eerder zijn achtste wereldtitel in de wacht sleepte!

Als basis voor deze replica, met een blauw/goudkleurig Pull & Bear-design, koos Shoei niet geheel verwonderlijk haar volbloed X-Spirit III. De in de windtunnel ontwikkelde, optimaal gestroomlijnde integraalhelm heeft een extreem sterke, maar tegelijkertijd ook lichte buitenschaal van een AIM+ multi-composiet vezellaminaat. Een goede basispasvorm is daarbij gewaarborgd aangezien de buitenschaal er in maar liefst vier maten is. Via in drie verschillende maten beschikbare wangkussens kan de pasvorm verder worden gepersonaliseerd. Wil je de luxe van maatwerk, dan is er voor zes tientjes het Shoei Personal Fitting System, waarmee de pasvorm specifiek aan je eigen hoofdvorm word aangepast.

En verder? Alles wat je van een moderne race-integraal mag verwachten eigenlijk. De basisuitrusting omvat bijvoorbeeld onder meer een Emergency Quick Release System (E.Q.R.S.), aanpasbare helmpositie, zeer uitgebreid ventilatiesysteem (met zes in- en zes uitlaatopeningen), een tear-off systeem, evenals en een stevige dubbel D-sluiting. Standaard is X-Spirit III voorzien van een blank vizier, maar uiteraard is er een heel scala aan kleurrijke vervangingsvizieren beschikbaar. Bovendien wordt een extra groot Pinlock anti-condens vizier standaard meegeleverd.

De X-Spirit III Marquez Motegi3 TC-2, zoals ‘ie officieel heet, ligt vanaf december 2019 in de winkel. Hij is er in de maten XS tot en met XXL, de prijs bedraagt € 869,00. Info: www.shoei-europe.com

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.