Nieuws

Nieuwe Marquez replica van Shoei

Je kunt er inmiddels bijna de klok op gelijk zetten: tijdens Shoei’s thuis Grand Prix op het circuit van Motegi rijdt Marc Marquez met een speciaal design, die aansluitend als replica wordt gepresenteerd. Zo ook dit jaar, een gebeurtenis die een extra feestelijk randje had, aangezien het Spaanse fenomeen twee weken eerder zijn achtste wereldtitel in de wacht sleepte!

Als basis voor deze replica, met een blauw/goudkleurig Pull & Bear-design, koos Shoei niet geheel verwonderlijk haar volbloed X-Spirit III. De in de windtunnel ontwikkelde, optimaal gestroomlijnde integraalhelm heeft een extreem sterke, maar tegelijkertijd ook lichte buitenschaal van een AIM+ multi-composiet vezellaminaat. Een goede basispasvorm is daarbij gewaarborgd aangezien de buitenschaal er in maar liefst vier maten is. Via in drie verschillende maten beschikbare wangkussens kan de pasvorm verder worden gepersonaliseerd. Wil je de luxe van maatwerk, dan is er voor zes tientjes het Shoei Personal Fitting System, waarmee de pasvorm specifiek aan je eigen hoofdvorm word aangepast.

En verder? Alles wat je van een moderne race-integraal mag verwachten eigenlijk. De basisuitrusting omvat bijvoorbeeld onder meer een Emergency Quick Release System (E.Q.R.S.), aanpasbare helmpositie, zeer uitgebreid ventilatiesysteem (met zes in- en zes uitlaatopeningen), een tear-off systeem, evenals en een stevige dubbel D-sluiting. Standaard is X-Spirit III voorzien van een blank vizier, maar uiteraard is er een heel scala aan kleurrijke vervangingsvizieren beschikbaar. Bovendien wordt een extra groot Pinlock anti-condens vizier standaard meegeleverd.

De X-Spirit III Marquez Motegi3 TC-2, zoals ‘ie officieel heet, ligt vanaf december 2019 in de winkel. Hij is er in de maten XS tot en met XXL, de prijs bedraagt € 869,00. Info: www.shoei-europe.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...
Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws