Productnieuws

Nieuwe Marquez-replica van Shoei

Als (weliswaar dik betaalde) ambassadeur van het merk heeft Shoei uiteraard tal van fraaie Marc Marquez replica’s in haar line-up zitten. En daar komt er komend jaar eentje bij, en wel deze subtiele en wellicht juist daarom zo fraaie MM93 Black Concept 2.0!

Klinkt bekend die naam? Kan, want in 2018 presenteerde Shoei de eerste Marc Marquez Black Concept, die zoals de naam al doet vermoeden vertrouwt op een duistere, overwegend zwarte basiskleur in combinatie met rode graphics. De nieuwe 2.0 borduurt voort op diezelfde gedachte, echter is de basis nu driekleurig: zwart gecombineerd met licht en donker matgrijs. Het design wordt daarnaast gecompleteerd door verschillende elementen met een persoonlijk tintje, zoals rijnummer 93 en het logo van Marquez’ persoonlijk sponsor Pull & Bear.

De nieuwe Black Concept 2.0 is ontworpen rond de top-of-the-line integraalhelm uit Shoei’s gamma, de X-Spirit III. Deze racehelm pur sang heeft een in de windtunnel ontworpen aerodynamische buitenschaal van AIM+, een multi-composiet vezellaminaat dat zowel licht als sterk is. De buitenschaal is er in vier maten voor een optimale basispasvorm, die verder kan worden gepersonaliseerd dankzij in drie verschillende diktes verkrijgbare wangkussens . Wil je het helemaal op maat gemaakt hebben, dan kun je daarnaast nog je heil zoeken tot het Shoei Personal Fitting System, dat € 60,00 kost.
De verdere uitrusting van de X-Spirit III omhelst onder meer een Emergency Quick Release System (E.Q.R.S.), aanpasbare helmpositie, uitgebreid ventilatiesysteem, een tear-off systeem en een stevige dubbel D-sluiting. Standaard is integraalhelm voorzien van een blank vizier, met een extra groot Pinlock anti-condens vizier meegeleverd. Optioneel zijn er verschillende getinte en gekleurde vizieren voorhanden.

Naast deze nieuwe Black Concept 2.0 komt de X-Spirit III er komend jaar ook in een andere nieuwe uitvoering , namelijk de Aerodyne. Dit sportieve design is er in maar liefst vier kleuren: rood (TC-1), blauw (TC-2), geel (TC-3) en grijs (TC-4). Zowel de Aerodyne als Black Concept 2.0 is er in de maten XS tot en met XXL, de prijs bedraagt respectievelijk  € 869,00 (Black Concept) en € 839,00 (Aerodyne).
Infowww.shoei-europe.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.