Nieuws

Nieuwe kleuren en standaarduitrusting voor 2021 BMW R 1250 GS en GS Adventure

BMW heeft haar R1250GS en R1250GS Adventure voor 2021 vernieuwd. Beide modellen beschikken over een uitgebreidere standaarduitrusting en zijn ook in een aantal nieuwe kleuren beschikbaar. Daarnaast zijn de twee motoren ook, in beperkte oplage, als First Edition te koop.

Om te vieren dat de GS (in 2020) zijn veertigste verjaardag heeft gevierd, heeft BMW besloten haar populaire machines voor het komende jaar wat luxer aan te kleden. Dat bekent onder meer dat zowel de GS als de GS Adventure nu standaard geleverd worden met Dynamic Traction Control, de nieuwe ‘Eco’ rijmodus, ABS Pro standaard, Hill Start Control, nieuwe led-knipperlichten en een USB-poort.

Daarnaast zijn er, bovenop het reeds bestaande accessoires, ook een aantal nieuwe opties beschikbaar. Zo kun je nu kiezen voor adaptieve koplampen, een buddyseat-verwarming, risers en Driving Mode Pro met 7 rijmodi.

De nieuwe 2021 kleuren zijn: Light White en Ice Grey. Ook zijn de stijlvarianten Triple Black en Rallye leverbaar, elk met een bijzonder expressief kleurenschema. Ter ere van de 40e verjaardag van de GS modellen brengt BMW Motorrad een speciale ‘40 Years GS’ Edition uit in de historische kleuren zwart en geel van de legendarische R 100 GS. Zoals gezegd zijn beide modellen ook als First Edition beschikbaar. De BMW R 1250 GS First Edition is verkrijgbaar vanaf € 21.400,- en is voorzien van een Navigator VI, 3-delige Vario kofferset incl. sloten en topkofferdrager. De BMW R 1250 GS Adventure First Edition is er vanaf € 23.100,- en is voorzien van de Navigator VI, 3-delige aluminium kofferset en topkofferdrager.

Voor een niet ‘First Edition’ BMW R 1250 GS is de consumentenadviesprijs (vanaf) € 20.150,-. De vernieuwde BMW R 1250 GS Adventure is beschikbaar vanaf € 21.850,-. Beide modellen staan vanaf 10 oktober bij de BMW Motorrad dealer.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.