Nieuws

Nieuwe kleur voor 2024 Honda Dax en kleine update CB125F

Na een afwezigheid van 41 jaar keerde de Honda Dax in 2023 terug naar Europa. Samen met de Monkey en de MSX125 Grom vormt hij Honda’s mini-bike line-up. Voor 2024 krijgt de Dax een aanstekelijke nieuwe kleur: Pearl Glittering Blue, naast Pearl Nebula Red en Pearl Cadet Grey – die zijn overgenomen van vorig jaar.

Met zijn  T-vormige frame van geperst staat heeft geen enkele andere motorfiets, groot of klein, dezelfde vorm als de Dax. Het frame, dat zich uitstrekt van onder het zadel tot aan het chromen stuur, doet denken misschien wel denken aan een teckel met zijn korte poten en lange lichaam, wat in 1969 leidde tot de naamgeving van de originele ST50 Dax. Teckel is ‘Dachshund’ in het Duits.

De 2024-Dax behoudt het onmiskenbare, iconische uiterlijk van het origineel, waarbij het frame (waar ook de brandstoftank in zit) voldoende stevigheid biedt voor rijden met z’n tweeën. De vering wordt verzorgd door 31-mm-USD-vork gekoppeld aan stereo achterschokdempers. Om de klassieke look compleet te maken, zijn deze gekoppeld aan zwarte 12 inch mini-bike wielen met dikke, ballonvormige banden. De verlichting is volledig led en de Dax heeft een stijlvol negatief lcd-scherm, een verchroomd stuur en een handgreep voor de passagier.

Vorig jaar was de CB125F Europa’s op één na populairste 125cc motorfiets, met meer dan 7.000 verkochte exemplaren. Voor 2024 krijgt de CB125F cosmetische updates, waaronder een nieuwe, kortere uitlaatdemper, een langer verchroomd hitteschild, een sterkere aluminium handgreep voor de passagier en twee nieuwe, eigentijdse kleuren – Imperial Red Metallic en Matt Marvel Blue Metallic – die samen met Black deel uitmaken van de line-up. Alle drie de kleuren zijn ook voorzien van felrode details op de schokdempers en bougiedop voor een extra vleugje kleur.

De Dax arriveert in december bij de Europese dealers en wordt in januari 2024 gevolgd door de CB125F.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws