Nieuws

Nieuwe kleur en kleine elektronica-tweaks Multistrada V4 S

Afgelopen jaar versloeg de Ducati Multistrada V4 S de BMW R1250GS in onze Alpenmaster-test, een intensieve test op de hoogste bergpassen van Europa. Vanaf maart dit jaar staat de V4 S in een nieuw kleurtje bij de Ducati-dealer, Iceberg White, en is er een kleine elektronica-tweak.

Een koele kikker dus, die Mulistrada V4 S in Iceberg White, de derde kleuroptie wordt naast Ducati Red en Aviator Grey. Wat het elektronicapakket betreft, is er een nieuwe semi-automatische functie van de elektronische vering, Minimum Preload genaamd. Hiermee kun je de hoogte van de Multistrada verlagen, waardoor het makkelijker wordt om bijvoorbeeld je voeten op de grond te zetten of als je moet manoeuvreren op lage snelheid, zeker met een passagier achterop. Een andere software-update heeft betrekking op de interactie tussen rijder en motorfiets, die zou nu functioneler moeten zijn door verbeteringen aan het infotainment (Ducati Connect) en HMI (Human-Machine Interface). Heb je al een V4 S? Geen probleem deze updates kunnen dan ook kosteloos door je dealer worden doorgevoerd. Als je de MyDucati App gebruikt, wordt je vanzelf van de update op de hoogte gesteld en kun je een afspraak maken bij je dealer.

Daarnaast is het accessoire-aanbod uitgebreid met een veringskit om de Multistrada naar wens te verlagen. De set bestaat uit vorkveren, een andere veer voor de achterschokdemper en een andere jiffy, allemaal bedoeld om de zadelhoogte, gemeten vanaf de grond, met 20 mm te verlagen. Er kan nu dus nog meer met de zithoogte worden gevarieerd. Met lage (-30mm) en hoge zadel (+15mm) kan er namelijk gekozen worden uit een bereik tussen 790 en 875 mm.

Ook is er nieuwe avontuurlijke aluminium kofferset leverbaar, bestaande uit twee zijkoffers en een topkoffer. Der zijkoffers hebben een gezamenlijke inhoud van 76 liter en de topkoffer meet 41 liter.

De Multistrada V4 S is er vanaf € 26.090,- en kan middels diverse optiepakketten helemaal naar eigen wens worden aangekleed. Meer info vind je op www.ducati.com

De MotoPlus-Alpenmaster-test 2021 lees je hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws