Nieuws

Nieuwe Kawasaki ZX-4RR vanaf september bij de dealer

Kawasaki’s nieuwe ZX-4RR, die onlangs werd gepresenteerd, staat vanaf september bij de Kawasaki-dealer. Op de prijs van dit hypersportieve toerenvretertje is het helaas nog wel even wachten.

De Ninja ZX-4RR is uitgerust met een compleet nieuw ontwikkelde 399 cc viercilinder met een vermogen van 77 pk (80 pk met Ram-Air) bij 14.500 toeren. Het blok heeft een toerenbereik van meer dan 15.000 tpm en daarbij klinkt het – zoals Kawasaki alvast verklapt – een uitlaatgeluid zoals alleen een hightech viercilinder dat kan.

Een lichte gesmede nokkenas en gegoten aluminium zuigers maken het hoge toerental mogelijk. Een lichtgewicht vliegwiel zorgt voor een gretige motorrespons. De slipperclutch voorkomt een blokkerend achterwiel bij snel terugschakelen. De 4RR heeft bovendien: Showa SFF-BP voorvork met instelbare veervoorspanning, Showa BFRC-lite schokdemper en een RR-kleurstelling.

Bij het frame maakt Kawasaki naar eigen zeggen gebruik van de ervaring die het opdeed in het WSBK. De gewichtsverdeling, het scharnierpunt van de swingarm en ophanging van het motorblok zijn op de superbikes gebaseerd.

De nieuwste generatie 400 heeft natuurlijk elektronica aan boord. Deze kleine Ninja heeft geïntegreerde rijmodi die KTRC (Kawasaki Traction Control) en Power Modes aan elkaar koppelen met keuze uit vier verschillende modi – Sport, Road, Rain en Rider. De tractiecontrole laat zich ook volledig uitschakelen voor een pure rijervaring.

De nieuwe Kawasaki ZX-4RR wordt leverbaar in de kleur live green/ebony.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws