Nieuws

Nieuwe Kawasaki Eliminator in aantocht?

Begin maart veroorzaakte een social media post van Kawasaki Motors Thailand voor geruchten, er zouden half maart namelijk drie nieuwe modellen worden gepresenteerd. Een daarvan zou een nieuwe Kawasaki Eliminator zijn, een nieuwe sportieve cruiser dus. Naar alle waarschijnlijkheid is deze nieuwe Eliminator voor het eerst te zien tijdens de Osaka Motorcycle Show in Japan op 17 maart.

Na een paar dagen was de bewuste post van Kawasaki Thailand weer verdwenen. Dat maakt alles des te mysterieuzer. In de post waren drie silhouetten van motoren te zien en de aankondiging dat deze drie nieuwe modellen op 22 maart tijdens de Bangkok International Motor Show gepresenteerd zouden worden. Als ‘bijzondere verrassing voor de Kawasaki-fans in Thailand’. 

Ook hier zou een van die modellen de Eliminator zijn. Onder de al bekende Kawasaki Vulcan S met een 650cc paralleltwin en 61 pk vermogen komen de Kawasaki-twins met 400cc en 250cc voor nieuwe Eliminator-modellen in aanmerking. Een nieuwe Kawasaki Eliminator zou dan 399cc cilinderinhoud en tot 45 pk vermogen bij 10.000 toeren kunnen hebben, net als de Ninja 400 en de Z400. Daarmee zou ‘ie perfect in de Europese A2-rijbewijsklasse passen en een al net zo perfecte optie zijn voor beginnende motorrijders. En een alternatief voor de populaire Honda CMX500 Rebel. 

In Azië wordt naast een nieuwe Eliminator 400 ook nieuwe Eliminator 250 verwacht. Ook dit blok zou dan een vloeistofgekoelde paralleltwin krijgen, maar dan met zo’n 30 pk. Of deze 250 naar Europa komt, is echter de vraag. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws