Nieuws

Nieuwe Honda Transalp voor 2023?

Kunnen we de Honda Transalp komend jaar weer in de armen sluiten? Daar lijkt het wel op, ook al wordt er door Honda nog ontwijkend gereageerd.

Een rentree van deze Honda-klassieker, die tussen 1987 en 2012 een echt kassucces was voor de Japanners, is in ieder geval zeker niet onwaarschijnlijk. Net als de al door Honda aangekondigde nieuwe Hornet zou ook deze nieuwe allroad wel eens door een nieuwe paralleltwin met 800cc cilinderinhoud en ongeveer 80 pk vermogen aangedreven kunnen worden, mogelijk met een kruktapverzet waarmee de V-twin van de oer-Transalp qua geluid wordt benaderd. 

Als we de geruchten mogen geloven wil Honda de nieuwe Transalp voorzien van een 21 inch voorwiel, net als bij de oer-versie. Alleen de laatste serie van 2008 tot 2012 rolde op een 19 inch voorwiel. Zeker lijkt in ieder geval dat Honda een nieuwe Transalp van een scherpe prijs gaat geven, want net als met de nieuwe Hornet moet ook de Transalp een wereldwijd succes gaan worden voor de Japanse fabrikant, en wellicht dus al in 2023. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws