Productnieuws

Nieuwe hightech toerlaars van iXS

Voor elke klus passend gereedschap, en dat geldt zeker ook voor motorrijders. Een coureur stelt immers duidelijk andere eisen aan zijn outfit dan een toerrijder. Weet ook iXS, die haar nieuwste Tour Boot Techno-ST+ (hele mond vol) naar eigen zeggen de volgende kerncompetenties gaf: hoog beschermingsniveau, functionaliteit en comfort.

Daarvoor hebben de Zwitsers onder meer gebruik van een nieuwe micro-injectietechnologie, die het mogelijk maakt om kunststof direct in een weefsel te injecteren. Verstevigingen bij onder meer enkels, wreef (schakelen) en op andere punten worden daardoor naadloos in de microfiber/textiel buitenlaag opgenomen. Komt het comfort ten goede en scheelt bovendien in gewicht, aldus iXS.
Dat comfort krijgt nog een extra boost door de Comfort Pad, een ergonomisch gevormde kuit die zowel in hoogte als breedte instelbaar is, individueel aanpasbaar dus.

De toerlaars is uiteraard wind- en waterdicht dankzij het Solto-Tex Plus membraan, dat daarnaast ook een ademende werking heeft. Verder is de Techno-ST+ onder meer ook nog voorzien van een verstevigde hiel, lange rits aan binnenzijde met een ruime instap en een slijtvaste zool. Ook handig, op de achterzijde zit een reflectiestrip, maar daarnaast is ook de volledige buitenlaag gemaakt van reflecterend textiel, dat invallend licht weerkaatst waardoor de hele laars oplicht.

De Tour Boot Techno-ST+ is er enkel in het zwart. Het matenspectrum voert van 36 tot en met 48 en de prijs bedraagt € 179,95. Info: nl.motochic.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.