Nieuws

Nieuwe Harley Davidson Roadster is gestript tot de pure essentie van vorm en functie

“Sinds zijn introductie in 1957 heeft de Harley-Davidson Sportster bewezen zich keer op keer opnieuw te kunnen uitvinden en de Roadster schrijft een nieuw hoofdstuk in dat toch al dikke boek”, vertelt Harley-Davidson Director of Styling Brad Richards. “We zagen onze klanten ontzettend veel verschillende dingen doen met de Sportster. De Roadster is een mengelmoes van al die styling richtingen, maar de bedoeling was een echte rijders motor te bouwen.

De nieuwe Roadster, die centraal staat in Harley-Davidson’s huidige Live Your Legend-marketingcampagne, heeft net als de Dark Custom line-up minimalistisch design dat geïnspireerd is op klassieke racemotoren en hedendaagse, gestripte customs. Het profiel is een ode aan Sportsters uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw.

De Roadster levert moderne performance dankzij de combinatie van nieuwe velgen en banden met premium vering componenten en een luchtgekoeld 1200 cc V-Twin-motorblok. Nieuw zijn ook de 5-spaaks gegoten aluminium wielen – 19-inch voor en 18-inch achter – speciaal ontwikkeld voor de Roadster. “De wielen zijn geïnspireerd op de klassieke gevlochten spaakvelgen en zijn de meest complexe wielen de we ooit hebben gemaakt”, vertelt Harley-Davidson Industrial Designer Ben McGinley. “De verstrengelde spaken lopen uit naar tegengestelde zijden van de velg. Deze wielen zijn bovendien bijzonder licht voor dit formaat, wat bijdraagt aan de handling performance van de Roadster.”

De Roadster plaatst de rijder in een agressieve rijhouding met een nieuw low-rise stuurtje en de centraal geplaatste voetbedieningselementen die het gewicht van de rijder centraal boven de klassieke 12,5 liter Sportster-tank houden.Geheel in lijn met de gestripte stijl van de Roadster is het achterspatbord 1,5-inch ingekort ten opzichte van eerdere bobber Sportster-spatborden. De knipperlichten achter zijn direct op de spatbord steunen gemonteerd.

De Harley-Davidson Roadster is leverbaar in vier kleurencombinaties: Vivid Black met een charcoal denim pinstripe, Black Denim met een rode pinstripe, Velocity Red Sunglo met een rode pinstripe, en two-tone Billet Silver/Vivid Black met een bordeauxrode pinstripe.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.