Nieuws

Nieuwe driewielers van Yamaha: Tricity 300 en MV-Vision

Yamaha pakt door met haar Leaning Multi-Wheel technologie en heeft tijdens de Tokyo Motor Show twee nieuwe motoren onthuld. De focus van deze machines, de Tricity 300 en MV-Vision concept, ligt op urban-mobility.

Met het oog op de Europese markt heeft Yamaha met de nieuwe Tricity 300 een nieuw premium model aan haar gamma toegevoegd. Gebruikmakend van de kennis die werd opgedaan bij de ontwikkeling en productie van de Tricity 125 en Niken, hebben de designers van Yamaha een moderne, dynamische, driewielers ontwikkeld. Een van de meest opvallende nieuwe eigenschappen daarbij, is dat de nieuwe driewielige scooter ook bestuurd mag worden door mensen die alleen het B-rijbewijs hebben.

De nieuwe motorscooter van Yamaha wordt aangedreven door een ‘Blue core’ motor en heeft een eigen LMW-systeem. Verder specificaties blijven nog even gissen, wat Yamaha laat weten tijdens de EICMA pas alle ins-en-outs te onthullen.

Het andere driewielige voertuig dat tijdens de motorshow in Tokio werd onthuld, is de MV-Vision. Een conceptvoertuig dat zich misschien het best laat omschrijven als het liefdeskind van een BMW C1 en een Can-Am Spyder. De van een dak voorziene driewieler moet volgens Yamaha comfort en mobility tot een hoger niveau brengen. Daarvoor leunende multi-wieler onder meer uitgerust met een systeem dat actief met de bestuurder kan communiceren. Interessant!

De MV-Vision concept

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.