Nieuws

Nieuwe driewielers van Yamaha: Tricity 300 en MV-Vision

Yamaha pakt door met haar Leaning Multi-Wheel technologie en heeft tijdens de Tokyo Motor Show twee nieuwe motoren onthuld. De focus van deze machines, de Tricity 300 en MV-Vision concept, ligt op urban-mobility.

Met het oog op de Europese markt heeft Yamaha met de nieuwe Tricity 300 een nieuw premium model aan haar gamma toegevoegd. Gebruikmakend van de kennis die werd opgedaan bij de ontwikkeling en productie van de Tricity 125 en Niken, hebben de designers van Yamaha een moderne, dynamische, driewielers ontwikkeld. Een van de meest opvallende nieuwe eigenschappen daarbij, is dat de nieuwe driewielige scooter ook bestuurd mag worden door mensen die alleen het B-rijbewijs hebben.

De nieuwe motorscooter van Yamaha wordt aangedreven door een ‘Blue core’ motor en heeft een eigen LMW-systeem. Verder specificaties blijven nog even gissen, wat Yamaha laat weten tijdens de EICMA pas alle ins-en-outs te onthullen.

Het andere driewielige voertuig dat tijdens de motorshow in Tokio werd onthuld, is de MV-Vision. Een conceptvoertuig dat zich misschien het best laat omschrijven als het liefdeskind van een BMW C1 en een Can-Am Spyder. De van een dak voorziene driewieler moet volgens Yamaha comfort en mobility tot een hoger niveau brengen. Daarvoor leunende multi-wieler onder meer uitgerust met een systeem dat actief met de bestuurder kan communiceren. Interessant!

Yamaha Tricity 300 Tricity300 MVvision 2020 08

De MV-Vision concept

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws