Nieuws

Nieuwe crossers van Husqvarna

Na de minibikes voor 2023 te hebben gepresenteerd maakt Husqvarna ook het nieuwe speelgoed voor volwassenen bekend. De TC en FC-modellen gaan voor 2023 volledig op de schop voor het nieuwe crossseizoen.

De TC-tweetaktmodellen zijn uitgerust met aangepaste elektronische brandstofinjectie (EFI) en een elektrische starter. Het EFI zorgt volgens Husqvarna voor een hoger vermogen, betere rijeigenschappen, verhoogde betrouwbaarheid en lagere gebruikskosten. Het TC-model is verkrijgbaar in een 125- en 250cc-variant.

De FC 250 en -350 krijgen voor volgend jaar een volledig nieuw viertakt-blok aangemeten. Het snellere en lichtere blok verbetert volgens Husky de hanteerbaarheid van de crosser. Het topmodel in de FC-serie, de FC 450, is voor 2023 uitgerust met een herzien en verplaatst motorblok, om de massacentralisatie te verbeteren.

Als kers op de taart zijn alle TC- en FC-modellen uitgerust met WP XACT-vering, ProTaper-stuur, Brembo-koppeling en banden van Dunlop, evenals een mapping-schakelaar. Klinkt goed, nietwaar? Meer info vind je hier: husqvarna-motorcycles.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws