Nieuws

Nieuwe collectie MM93-helmen Shoei

Bij de MM93-collectie van Marc Marquez en Shoei verwacht je automatisch sportieve helmen. Niets is minder waar; ook voor een groottoerist of retro-hipster is er een MM93-Shoei.

De samenwerking tussen Marc Marquez en Shoei voert terug tot 2010. Toen legde de destijds 17-jarige Spanjaard met zijn eerste 125cc-wereldtitel de basis voor een glansrijke carrière. Twaalf jaar en acht wereldtitels verder mag je van een succesvolle samenwerking spreken. Die wordt verlengd met deze vier nieuwkomers.

De NXR2 MM93 Rush heeft de afgelopen jaar geïntroduceerde NXR2 als basis. De glasfiber/composiet integraalhelm heeft een nieuw ontworpen helmschaal met een groter vizier en een verbeterd ventilatiesysteem. Naast alle bestaande kleuren is er nu deze in het oog springende grijs/zilver/zwarte Marc Marquez-uitvoering. De helm kost € 639,-.

Hetzelfde grijs/zilver vormt de basis voor de Neotec II MM93 Collection 2-Way. Alleen is de systeemhelm (€ 759,-) niet in het mat, maar glans uitgevoerd. Daardoor contrasteren de donkere basiskleuren mooi met het rode MM93-logo op de achterzijde.

Dat rood vind je ook terug in het design van de GT-Air II MM93 Road. De sportieve toerhelm heeft onder meer een geïntegreerd zonnevier en een ratel-snelsluiting. Voor € 689,- is de Marquez-variant vanaf oktober (net als de NXR2 en Neotec II) de jouwe.

De meest opvallende helm uit de nieuwe Marquez-collectie is zonder twijfel de EX Zero. De vorm van de helmschaal van de vintage helm is gebaseerd op de EX-lijn uit begin jaren ’80 van de vorige eeuw. Het MM93 design van de EX-Zero kenmerkt zich dan ook door klassieke lijnen. Dit model kost € 549,- en vraagt om wat geduld. In februari 2023 is hij pas beschikbaar.

Kijk hier voor nog veel meer designs van Shoei.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

25 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...

Overig nieuws