Nieuws

Nieuwe CFMoto 700CL-X ADV op komst

Op korte termijn kunnen we een derde modelvariant van de CFMoto 700CL-X verwachten. ADV, als in Adventure, gaat deze aanwinst heten. Als je denkt dat het een allroad is, sta je op het verkeerde been, want het is eerder een moderne scrambler. 

Naast 700CL-X Sport en Heritage komt dus de ADV. Die afkorting zou bij de meeste andere fabrikanten slaan op extra lange veerwegen, een hoog zadel en een benzinetank met extra veel inhoud, maar CFMoto laat het bij slechts een paar allroad-kenmerken zoals banden met grof profiel, draadspaakwielen en een hoog spatbord. Verder lijkt de nieuwe ADV-variant vrij veel veel op de Heritage. Die rol voor. Op een 110/80R18-band en dat zou op de ADV wel eens een 19-inch-variant kunnen worden. Achter blijft de bandenmaat waarschijnlijk 180/55R17. 

Op de eerste foto’s van de ADV ogen de veerwegen ongewijzigd, net als de benzinetank. ADV moeten we dus eerder als scrambler interpreteren. Niet onbelangrijk voor kleinere rijders: ook deze 700CL-X zal een gematigde zithoogte van 80 centimeter hebben.

Afgezien van de wielmaten lijkt de nieuwe ADV erg nauw verwant aan de al bekende Heritage-uitvoering van de 700CL-X. De 693cc paralleltwin is in ieder geval identiek en zal ook in deze variant 71 pk bij 8.750 toeren en 61 Nm bij 6.500 toeren leveren. Naast de enkele remschijf in het voorwiel zijn eveneens de aluminium swingarm en de led-verlichting rondom overgenomen. 

Onder de streep zal deze ADV met een volle 13-liter-tank zo’n 200 kilo gewicht op de schaal zetten. Daarnaast lijken cruise control en twee rijmodi (street en offroad) ook standaard aan boord. We zijn benieuwd wanneer de ADV officieel zijn opwachting gaat maken, en wat ‘ie gaat kosten uiteraard.  

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Test met ons het Suzuki-gamma!

Test met ons het Suzuki-gamma!

21 april, 2024

Suzuki heeft de wind behoorlijk onder de vleugels. Afgelopen jaar lanceerde de Japanse fabrikant een compleet nieuw ...
Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws