Nieuws

Nieuwe Battlaxen en zo…

 

Bridgestone heeft het Battlax-aanbod race-, sport- en touringbanden uitgebreid met het Adventure-segment. De nieuwe Battlax Adventure A40, die zijn debuut maakt op de Intermot in Keulen, die gehouden wordt van 1 – 5 oktober 2014, vormt een uitbreiding van het aanbod radiaalbanden voor alle weersomstandigheden voor het grote aantal motorrijders die hun allroad voornamelijk op de weg gebruiken.

Door de MotoGP-genen van Battlax te combineren met de bewezen prestaties van de Battle Wing-banden, heeft Bridgestone een Adventure-band gecreëerd die zorgt voor meer tractie en stabiliteit, vooral op een natte ondergrond, en die een langere levensduur heeft.

Bedoeld voor meer plezier en veiligheid onder alle omstandigheden
De doelstelling van de technici van Bridgestone was het aanzienlijk verbeteren van de handling van de Battle Wing op een droog en nat wegdek – zonder dat dit ten koste mocht gaan van de hoge mate van stabiliteit en de levensduur – om allroad-rijders meer rijplezier en veiligheid te bieden op alle soorten wegen en onder alle omstandigheden.

Dit is bereikt met de Battlax Adventure A40, waarbij op de eerste plaats de handling op een droog wegdek is verbeterd, zonder dat dit ten koste is gegaan van de stabiliteit: het nieuwe profiel van de voorband zorgt voor een groter contactvlak bij grotere hellingshoeken, voor meer grip in de bocht. De grotere profielblokken vergroten de stijfheid voor meer stabiliteit in de bocht en de monospiraalgordel van Bridgestone van de voorband verbetert het verwerken van schokken, voor meer comfort voor de rijder en minder vermoeidheid.

Nieuw profieldesign zorgt voor meer grip op een nat wegdek en meer stabiliteit in de bocht
Op de tweede plaats zijn de prestaties op een nat wegdek verbeterd door een gewijzigde compound te gebruiken, met de door Bridgestone gepatenteerde NanoPro-Tech-technologie die zorgt voor een geringere warmteontwikkeling door het vervormen van de band.

Tegelijkertijd heeft Bridgestone het loopvlakprofiel van de A40 gewijzigd voor betere prestaties op een nat wegdek en een hogere stabiliteit. Door het opnieuw ontwerpen van de hoeken tussen de groeven en de lay-out van het loopvlakprofiel voor is de stabiliteit in de bocht verbeterd. De bredere groeven voor en achter verbeteren de afvoer van water en daarmee de prestaties op een nat wegdek. De lay-out van de groeven op de achterband maakt grotere blokken mogelijk, waardoor de stijfheid vergroot is en de stabiliteit in de bocht is toegenomen.

“Met de nieuwe Battlax Adventure A40 borduurt Bridgestone voort op de stabiliteit van de Battle Wing en zijn de prestaties op een droog en nat wegdek nog verder verbeterd”, zegt Jake Rønsholt, Managing Director Consumer Business Unit, Bridgestone Europe.

Tests(1) hebben uitgewezen dat de Battlax Adventure A40 op een nat wegdek aanzienlijk beter presteert dan de Battle Wing, met een betere slipcontrole en grip en een kortere remweg. Tests op een droog wegdek hebben aangetoond dat de rechtuitstabiliteit en het stuurgedrag op een hoog niveau liggen, zonder dat dit ten koste is gegaan van de levensduur.

“Bridgestone heeft de Battlax Adventure A40 in Europa getest op sterk uiteenlopende soorten wegen en we hebben er alle vertrouwen in dat rijders zullen genieten van de sportievere en tegelijkertijd veiliger prestaties, op alle soorten wegen en onder alle weersomstandigheden”, aldus Jake Rønsholt.

(1) Testcondities: Testbaan Bridgestone Motorfiets: Yamaha Super Tenere, Suzuki DL1000 (oude type), BMW R1200GS (oude type) en wrijvingstestvoertuig

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws