Nieuws

Nieuwe Atlas van Ruroc

Een geheel nieuwe pasvorm, een enorm opvallend en agressief design en ECE 22.06 gehomologeerd. Dat is de nieuwe Atlas 4.0 van Ruroc in een notendop.

De Britse fabrikant komt van origine uit het ski- en snowboardsegment en lanceerde in 2019 de eerste versie van haar Atlas-helm. Drie jaar later is daar nu dus de vierde Atlas die niet alleen voldoet aan de ECE 22.06-eisen, maar ze zelfs met 20% overtreft. Minstens zo bijzonder aan de helm is de binnenvoering. Deze is niet alleen uitneem- en wasbaar, ook beschikt het over de zogenaamde Rheon-technologie. Dit zijn strips met kleine nopjes die van een speciaal materiaal zijn gemaakt, en de energie bij een valpartij of botsing beter verdelen en opvangen.

Verder is de helm ook uitgerust met een carbon helmschaal, ventilatie op de kin en bovenkant van de helm, een Pinlock-ready (niet standaard inbegrepen) vizier en een zichtveld van 215° horizontaal bij 100° verticaal. Ook is de helm geschikt voor een Shockwave communicatiesysteem en is windruis door middel van inzetstukken bij de oren tot 57% afgenomen ten opzichte van de Atlas 3.0. De Atlas 4.0 is beschikbaar in de maten XXS t/m XL/XXL, en net als bij de voorgaande Atlas-modellen verkrijgbaar in tal van ontwerpen en kleuren. De helm is via de website van Ruroc te bestellen vanaf €450,-. Meer info: www.ruroc.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

25 juli, 2024

Op vrijdag 25 juli verschijnt Noppennieuws 4 en daarin staan onder meer drie mooie testen. Zo reden Toine van Dijk ...

Overig nieuws