Nieuws

Nieuw wereldrecord: ‘snelste bocht met de elleboog aan de grond’

Het Guinness Book of World Records is een record rijker. Onder het kopje ‘snelste bocht op een motor met een elleboog aan de grond’, staat nu namelijk de naam van Amerikaan Josh Herrin. Het lukte Herrin om op het Buttonwillow Raceway Park met 162,4 kilometer per uur op de klok, zijn elleboog dertig meter lang over het asfalt laten schrapen.

Herrin rijdt in het Amerikaanse Superbike kampioenschap en staat bij het publiek bekend als een spectaculaire coureur. Hij zoekt graag de limiet op, en is niet bang om de meest gekke capriolen uit te halen (zelfs niet als het regent). Dat doet hij niet alleen op de baan, maar ook ernaast. Zo heeft hij tal van Youtube-video’s waarin hij de grenzen van verschillende motoren opzoekt. Onder meer die van een R1, waarmee hij al driftend over een afgesloten weg raast.

Het idee voor Herrins jongste recordpoging, ontstond tijdens een gezellig avondje met één van zijn sponsoren. Na overleg met de redactie van Guinness, stelden de examinatoren de voorwaarden van 30 meter en 100 mijl per uur, omgerekend zo’n 161 kilometer per uur. In totaal had Herrin drie pogingen nodig om het record daadwerkelijk neer te zetten.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws