Nieuws

Nieuw van Zero Motorcycles: SR/S

Ongeveer een jaar na de lancering van haar elektrische Zero SR/F komt de Amerikaanse motorbouwer dit jaar weer met een nieuwe motor. En wel de SR/S. En helaas hebben we daarmee ook alles gezegd, want meer heeft het merk nog niet bekendgemaakt.

Voorlopig moeten we officieel het dus met de naam én een datum stellen. Te weten 24 februari 2020.  Dat biedt uiteraard ruimte tot speculeren. Aangezien de vorig jaar gepresenteerde F ook de typeaanduiding SR draagt, heeft het er alle schijn van dat de nieuwe machine is gebaseerd op hetzelfde platform.

Dan hebben we het over een elektromotor met een top van 110 pk en 190 Nm koppel, waarbij die laatste dus vanaf de eerste draai aan het gashendel beschikbaar is. De actieradius van de motor is afhankelijk van het gekozen accupakket. Standaard ligt deze op 259 kilometer (stadsverkeer), maar dat kan dankzij de Power Pack worden geplust tot 310 kilometer. Verder heeft de SR/F een stalen vakwerkframe, banaanvormige achterbrug met Showa-schokdemper en een upside-down voorvork van hetzelfde merk.

Daar waar bij een conventionele motorfiets over het algemeen de tank zit, is bij de Zero SR/F ruimte gemaakt voor een opbergvak en twee usb-aansluitingen. De aansluiting voor het opladen zit achter een tweede deksel verborgen. Vermoedelijk zal dit bij de SR/S niet anders zijn.

Ook over het design tasten van de nieuwe SR/S tasten we niet helemaal in het donker. Zo dook onlangs nog een spionagefoto op waarop een gekuipte Zero SR te zien was. Ging het hierbij achteraf om de SR/S? We zullen het de 24e horen!

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.