Productnieuws

Nieuw van Rukka

‘Een nieuwe toplijn’, zo introduceert Rukka haar nieuwe Rapto-R (heren) en Raptorina (dames) textiel outfits. Waarin vertaalt zich dat top dan? Nou, onder meer in een hoogwaardig 3-laags Gore-Tex Pro-laminaat als buitenlaag. Een zogenaamd ‘stretch laminaat’ dat volgens de fabrikant zelf niet alleen bestand is tegen extreem weer en wind, maar dat ook voorziet in een optimaal draagcomfort en bewegingsvrijheid.

Maar dat is uiteraard waaraan het pak de classificatie ’top’ dankt. Ook wat betreft het veiligheidsaspect zijn er geen concessies gedaan, er zitten er bijzonder slijtvaste Armacor verstevigingen op onder andere ellenbogen, schouders, knieën en heupen, terwijl schouders, ellenbogen, rug, heupen, knieën en borst onder bewaking staan van gecertificeerde D3O protectoren (zowel level 1 als level 2). Die laatste borstprotector is bij de Raptorina damesversie overigens optioneel.

Het nieuwe pak is een echt allseason outfit, een ventilatiesysteem met niet minder dan acht ritsen zorgt voor de nodige verkoeling op warme dagen, terwijl je voor de koude dagen juist weer een beroep kunt doen op de uitneembare thermovoering. De standaarduitrusting omvat verder onder meer een rondlopende verbindingsrits, afneembare stormkraag, het Rukka AirCushion-systeem voor een optimaal zitcomfort en diverse binnen- en buitenzakken voor de nodige opbergruimte.

De basiskleur van de Rapto-R en Raptorina is zwart, dat gecombineerd kan worden met verschillende kleuren, waaronder roze bij de damesversie. Bijzonder prettig, de broek is er zowel voor dames als heren ook in korte- en lengtematen. De prijs van de Rapto-R bedraagt respectievelijk 1.249,- (jas) en € 899,- (broek), die van de Raptorina € 1.099,- (jas) en € 799,- (broek). Info: www.rukka.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws