Nieuws

Nieuw uit Oostenrijk: Brixton Crossfire 500 en 500X

Tijdens een online persconferentie heeft de Oostenrijkse KSR Groep haar gloednieuwe Crossfire 500 en Crossfire 500X gepresenteerd. De nieuwste paradepaardjes van die gevoerd worden onder het merk Brixton Motorcycles.

Het eerste prototype van de Crossfire 500, Brixton’s diepstademende machine tot nu toe, werd een kleine twee jaar geleden voor het eerst gepresenteerd op de EICMA in Milaan. Nu, twee jaar later, is het productiemodel een feit. En gelukkig is Brixton daarvoor dicht bij het minimalistische origineel gebleven, want de motor – die qua design onmiskenbaar overeenkomsten heeft met de door Husqvarna geproduceerde Vitpilen- en Svartpilen-Modellen – weet met zijn opvallende X-tank een heel eigen look te creëren. Iets dat in Milaan al naar meer smaakte.

Het hart van de nieuwe Euro4-goedgekeurde machines uit Oostenrijk, die beiden exact dezelfde technische basis hebben, wordt gevormd door een volledig nieuw ontwikkelde 486 cc tweecilinder. Per fabrieksopgave goed voor een top van 35 kW (48 pk) en 43 Nm koppel. De motoren zijn verder aangekleed met banden van Pirelli, instelbare veringselementen van KYB, elektronica van Bosch en remmerij van J.Juan. Het verschil tussen de Crossfire 500 en Crossfire X zit hem dan ook in het design. Zo heeft de X grovere branden, een breder stuur, een ander zadel en een kentekenplaathouder die in het verlengde van het zadel is gemonteerd.

“De lancering van de Crossfire 500 is een zeer belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het merk Brixton Motorcycles. En we hebben er alle vertrouwen in dat dit model niet alleen voldoet aan de tijdsgeest, maar vooral aan de smaak van onze doelgroep”, aldus Michael en Christian Kirschenhofer, eigenaren de KSR Group.

Wie niet kan wachten om zelf eens met deze nieuwe Brixton’s op pad te gaan, hoeft niet lang te wachten. De nieuwe modellen van het merk zullen namelijk vanaf augustus bij de dealer staan. De Brixton Crossfire 500 heeft een adviesverkoopprijs van € 5.999,- en de X is er al vanaf € 6.299,-. Beide modellen zijn te koop in de kleuren Backstage Black en Bullet Silver Matt.

Kijk voor meer informatie op www.brixton-motorcycles.com

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.