Nieuws

Nieuw speeltje voor Charles Leclerc

Net als veel van zijn F1-collega’s is ook Ferrari fabriekscoureur Charles Leclrec een echte motorenthousiast. Voor de Monegask echter geen exotische, snelle Italiaan, maar een redelijk bescheiden Husqvarna Vitpilen 701. Die hij heeft laten ombouwen door Franse customizer Bad Winners, dat dan weer wel…

Leclerc bleek al langer fan van de creaties van Bad Winner. “Met name van The Apex, die we bouwden op basis van een Yamaha FZS600”, aldus ontwerper en bouwer Walid. “Hij wilde iets in dezelfde stijl, maar dan op basis van een Husqvarna Vitpilen 701. En zo ontstond de Apex 2.0.”

Onder meer de standaard spaakwielen van de nieuwe Vitpilen moesten daarvoor wijken voor carbon velgen van Dymag. Koolstofvezel werd ook gebruikt voor het nieuwe voorspatbord, het subtiele onderkuipje, de tank en het zitje/achterzijde. De ronde koplamp kon klaarblijkelijk ook niet op Leclerc’s goedkeuring rekenen en werd daarom vervangen door een exemplaar van de 790 Duke. Daarnaast kreeg de Apex 2.0 ook nog een TFT dashboard en exclusief leren zadel aangemeten.

Niet alleen het design werd aangepakt, ook motorisch is de Husky naar een hoger plan getild. Zo is er een rvs uitlaatsysteem van SC Project met carbon einddemper gemonteerd en werd de standaard airbox vervangen door een sportluchtfilter. Daarnaast is er ook nog een Power Commander gemonteerd. Onder de streep is het vermogen van de 693cc-eencilinder volgens de bouwer nu van 75 pk opgekrikt naar een indrukwekkende 85 pk. En dat in combinatie met een drooggewicht van slechts 130 kilo.

Wat Leclerc voor zijn nieuwe speeltje heeft moeten lappen is niet bekend. Duidelijk is wel dat Bad Winners de Apex 2.0 ook aan derden aanbiedt, en wel in vier uitbouwstappen, die in prijs variëren van € 14.690,- tot € 20.990,-. Nie misselijk, maar nog altijd een stuk goedkoper dan Ferrari rijden…

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.