Nieuws

Nieuw: Softail Blackline

Hij oogt als een Sportser, maar toch heeft deze nieuwe Harley-Davidson Blackline wel degelijk Softail bloed door de aderen lopen. Daarvoor werd een standaard Softail tot op het bot gestript, volgens Harley zelf tot de wettelijke limiet, om de machine een zo ruig en rebels mogelijk karakter te geven, zonder daarbij de oorspronkelijke bobber elementen teniet te doen. Dat beoogde ruige karakter wordt extra kracht bijgezet door vele zwarte accenten. Zo kregen diverse blokcomponenten, onder meer het kleppendeksel, carter en de primaire aandrijving, een zwarte coating, net als frame, swingarm, wielen, kroonplaten en onderste vorkpoten. Een duistere kleurstelling, die de verschillende chroomaccenten extra in de schijnwerpers speelt.
Het kloppend hart van de Blackline wordt gevormd door de bekende TwinCam 96 V-twin (1584cc) met een maximum koppel van 125 Newtonmeter bij 3250 tpm. Het blok, uitgerust met twee balansassen om de primaire vibraties binnen de perken te houden, is star in het frame opgehangen. Een constructie die volgens Harley een solide verbinding tussen rijder en het krachtige koppel schept, waardoor de emotionele rijervaring met de motorfiets wordt verhoogd. Mooier kunnen we het zelf niet verwoorden.
Ander karakteristieke kenmerken van de nieuwe Softail-telg zijn de vriendelijke zithoogte van 660 mm en de horizontaal, uit het zicht geplaatste achterschokbreker die de machine een echte hardtail look verzorgt. Een fraaie, minimalistisch ogen machine, standaard voorzien van ABS en startonderbreker, die vanaf maart in de showroom staat met een vanaf prijs van € 20.495,- (België € 17.995,-). Wil je hem eerder in levende lijve aanschouwen dan kan dat in het weekend van 26 en 27 februari wanneer alle Harley-Davidson dealers Open House houden. Info: www.harley-davidson.nl

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.