Nieuws

Nieuw: Shoei Glamster

In 2016 vormde de J•O de aftrap van Shoei’s nieuwe Neo Classic-lijn. Afgelopen jaar werd daar met de EX Zero een offroad-style integraalhelm aan toegevoegd en vanaf komend jaar heeft de trendbewuste retrorijder nog meer keus: zie hier de nieuwe Glamster!

Op het oog een best wel treffend gekozen naam, want ‘glamoureus’ is de nieuwe Japanner. De helm ademt de jaren 80 van de vorige eeuw uit al zijn poriën, en dat vooral dankzij het lekkere vintage design. Dat begint al bij de oldskool vorm van de helmschaal, en die lijn wordt doorgetrokken middels verschillende klassieke stijlelementen. Ook het historische Shoei-logo sluit daarbij naadloos op het retro-karakter van de helm aan.

Allesbehalve ‘ouderwets’ is de constructie, de helmschaal is namelijk vervaardigd van een modern, lichtgewicht multi-composiet vezellaminaat (AIM), waarbij de schaal er in drie maten is. Het interieur is uitneem- en wasbaar, met in drie verschillende diktes verkrijgbare wangkussens. Net als alle Shoei-helmen is ook deze Glamster geschikt voor Shoei’s Personal Fitting System (€ 60,00), waarbij de pasvorm middels passtukken volledig wordt gepersonaliseerd

Verdere kenmerken van de nieuwe Neo Classic zijn onder meer een Emergency Quick Release System (E.Q.R.S.), meervoudig ventilatiesysteem, robuuste dubbel D-sluiting en een krasvast vizier, waarbij een Pinlock Evo anti-condens vizier standaard wordt meegeleverd. De nieuwe, in april 2020 leverbare Shoei Glamster (maten XS t/m XXL) komt er in vier basic uni-kleuren en drie graphics. Prijzen beginnen bij € 449,00. Info: www.shoei-europe.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.