Productnieuws

Nieuw: Flex-ST jack van iXS

In het algemeen geldt: hoe nauwer een jas op het lichaam aansluit zonder de bewegingsvrijheid te beperken, hoe beter. Alleen is niet elk lichaam identiek, ook niet met dezelfde maat, en bovendien veranderen de gebruiksomstandigheden. In de winter rij je immers met meer lagen onder dan jas, dan hartje zomer. iXS heeft speciaal hiervoor haar jongste toercreatie met een kleine noviteit uitgerust.

Deze, niet geheel toevallig tot Flex-ST gedoopte, textielen jas is zoals wel meer jacks uitgerust met wijdteverstelmogelijkheden bij taille, elleboog, bovenarm, manchet en zoom, maar herbergt daarnaast ook het zogenaamde ‘size-adjust-system’. Door het openen of sluiten van verschillende ritsen kan de breedte van de jas met 8 centimeter worden aangepast. Voldoende ruimte voor het dragen van een extra midlayer en thermovoering in de winter en toch een nauwsluitende pasvorm in de zomer zonder deze additionele lagen.

Naast de variabele pasvorm heeft de Flex-ST uiteraard nog andere features in huis. Een Solto-tex Z-liner membraan bijvoorbeeld, evenals vier buiten- en twee binnenzakken, zes ventilatieopeningen en een rondlopende verbindingsrits. Ook op veiligheidsgebied is de Zwitserse allrounder goed uitgerust, het pakket omvat onder meer verstelbare CE level 2 schouder- en ellenboogprotectoren, een eveneens level 2 gecertificeerde rugprotector en verschillende reflecterende details.

De iXS Flex-ST is er enkel in het zwart, de maatvoering daarentegen is extreem breed en voert van S tot en met 5XL. De prijs bedraagt € 299,95. Info: www.ixs.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.