Nieuws

Nieuw elektrisch uit Amerika

Nee, CSC Motorcycles is geen nieuwe Amerikaanse motorfabrikant. CSC is een motordealer uit Californië, die zich heeft gespecialiseerd in het importeren en verhandelen van elektrische motoren en conventionele motorfietsen uit China. De verbrandingsmotoren zijn 250cc- en 450cc-eencilinders met 25 of 40 pk en naar onderen toe is de range uitgebreid met elektrische motoren.

Nieuw is de elektrische RX1E allroad met 24 pk vermogen en 83 Nm koppel, die 8.500 dollar moet kosten en 198 kilo gewicht op de schaal zet. Met een relatief kleine accu van 6,16 kWH zou deze RX1E volgens opgave 180 kilometer ver moeten komen. Dat laatste lijkt ons sterk, reëler is wat dat betreft de laadtijd: dik 6 uur met het meegeleverde laadapparaat voor het stopcontact thuis. De CSC is namelijk niet geschikt voor een laadpaal. Het ABS is van Bosch en werkt samen met een integraal remsysteem. Een stille tandriem zorgt voor de eindaandrijving. Lekker retro: de ouderwetse snelheidsmeter in het verder wat erg basic uitgevoerde dashboard. 

Standaard wordt de RXE1 best compleet geleverd met een aluminium kofferset, inclusief topkoffer. Het totale bagagevolume bedraagt daardoor 72 liter. Wel met zorg laden, want het totale laadvermogen van de machine bedraagt slechts 150 kilo. De RX1E moet komend voorjaar in Amerika op de markt komen, of deze Amerikaanse Chinees ook naar Europa komt is niet bekend.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws