Nieuws

Nieuw boek over de crosscarrière van Broer Dirkx

De naam Broer Dirkx zal de jongere lezer misschien niet heel veel zeggen, maar Broer Dirkx was een markante motorcrosser, die eind jaren vijftig en in de jaren zestig vijf keer Nederlands kampioen in de solocross werd en daarna drie Nederlandse titels verzamelde in de zijspancross. Komende maand verschijnt er een nieuw boek over Dirkx: ‘Broer Dirkx – Publieksheld van de internationale motorcross’.

Het boek is een productie van Jan de With (tekst) en Jaap Oostermann. Helaas is Jan de With in oktober 2021 overleden aan de gevolgen van een slopende ziekte, het boek was juist op tijd gereed. Uitgeverij Hermans is bereid gevonden het boek uit te geven. Naast foto’s van Jan de With en Jaap Oostermann is er onder andere gebruik gemaakt van talloze foto’s van fotograaf Jan Heese. Ook uit de nalatenschap van de familie Dirkx kwamen juweeltjes te voorschijn die nooit eerder zijn gepubliceerd.

Naast de levensbeschrijving van Broer Dirkx geeft dit boek tevens een compleet overzicht in woord en beeld van de ontwikkeling van zowel de solo- als de zijspantechniek in de tijdspanne 1950-1979. Daarnaast bevat het boek veel unieke foto’s van de eerste wereldkampioenen in de solomotorcross, zoals Sten Lundin, Rolf Tibblin, Bill Nilsson, Jeff Smith. Ook aan de ontwikkeling van de zijspancross vanaf 1968, de FIM Cup in 1971 (eerste winnaars Rikus Lubbers/Bart Notten) wordt uitgebreid aandacht besteed. Het boek is als hardcover uitgevoerd, telt 288 pagina’s en meer dan 400 kleurenfoto’s.

Een niet te missen boek dus voor de echte motorcrossliefhebber! De prijs bij voorintekening bedraagt € 32,95, na 15 mei kost het boek € 39,95. Info: www.uitgeverijhermans.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws