Nieuws

Niet om aan te verdienen

De Bovag meldt: Tijdens een presentatie Vliegbasis Volkel is de Orphiro, de  Nederlandse elektrische cruiser, getoond. De Orphiro is ontwikkeld door een Nederlands projectteam onder leiding van Alexander Steegh.

De bedoeling is om de Orphiro in bescheiden oplage te produceren in een sociale werkplaats in Helmond.

“Het idee is om de mensen die daar werken, de kans te geven om iets te bouwen dat cool is, iets waar ze trots op kunnen zijn”, zegt Steegh, die in het dagelijks leven arbeidsconsulent is. Hij voorziet voor de Orphiro voorlopig weinig belangstelling op de consumentenmarkt, maar wil de stille cruiser verkopen aan bedrijven.

“Zij kunnen deze motor inzetten als marketinginstrument. Ze kunnen hem meenemen naar shows, congressen, of in de showroom zetten. We kunnen de motor leveren in de kleuren en met de logo’s van het bedrijf erop.”

Leuk idee en het klinkt als de insteek van het zoveelste stel slimme broeders dat ergens wat subsidiepotjes heeft gevonden. Ook een Orphiro kopen voor in de etalage van je slagerij? Kost inclusief wat subsidiekorting maar 39D euro. Maar ziet er wel gelikt uit.
Call: www.orphiro.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws