Nieuws

Nier origineel. Beter.

Ger Dijkshorn is het soort Harley specialist waar ze het bij the Mothercompany niet zo op hebben. Hij is een authentiek liefhebber en een doorgewinterde vakman. En hij gaat zijn eigen gang.

Zo is hij de maker van de Pro Street frames

HET PRO STREET FXR FRAME
Bij de ontwikkeling van het eerste model Pro Street frame werd uitgegaan van de onderzijde van een origineel FXR frame waar, uit cosmetisch oogpunt, de bovenzijde van een Softail frame op geconstrueerd werd. Hierdoor werd het mogelijk om het beste van deze twee modellen te combineren: De wegligging en comfort van de FXR en de traditionele "custom-look" van de Softail. Alle Pro Street onderdelen (ook de frames) worden numeriek gefabriceerd, met gebruikmaking van de best verkrijgbare materialen, waardoor onderlinge afwijkingen geëlimineerd worden.

Van deze eerste modellen Pro Street frames zijn er inmiddels zo’n 2500 stuks wereldwijd verkocht en zij worden nog steeds tot volle tevredenheid door hun eigenaars bereden.

HET PRO STREET FLT FRAME
Met de introductie van de nieuwe modellen HD’s met de olietank onder de versnellingsbak, ontstond de vraag naar after-market frames voor deze modellen. Omdat de customizer niet voldoende mogelijkheden heeft met de originele frames van deFLT, werd besloten een nieuwe serie frames in productie te nemen die deze mogelijkheden wel hebben en gefabriceerd worden volgens de beproefde Pro Street methode.

Na een uitgebreide testperiode werd met de productie van een vervangings frame voor de laatste serie FLT modellen begonnen.

Deze frames wijken niet veel af van de Pro Street frames voor de FXR modellen, er is alleen aan de achter / onderzijde van het frame wat meer ruimte voor de olietank onder de versnellingsbak gecreëerd en de zitpositie lager is dan bij de FXR modellen. Alle onderdelen van het Pro Street FXR frame passen ook in en op dit model frame. Het enige afwijkende aan het eerdere model is dat een Pro Street accuhouder met steun gemonteerd moet worden omdat de olietank vervallen is, waarin zich bij de eerdere modellen de accu bevond.

www.prostreetholland.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Draadloos Q12 laden op de motor

Draadloos Q12 laden op de motor

12 juli, 2024

Het stroomdraadje is vaak de zwakke schakel als je een mobiele telefoon als navigatieapparatuur gebruikt. Peak ...
Honda scherpt MSX125 aan

Honda scherpt MSX125 aan

12 juli, 2024

De Dax, Monkey en MSX125 (Grom in de VS en Japan) van Honda kunnen op een hondstrouwe fanschare rekenen. Honda ...

Overig nieuws