Nieuws

Nederland krijgt eMotoGP-team

De KNMV wil als eerste sportbond van Nederland een eigen esport-team opzetten. Speciaal hiervoor organiseert de vereniging op verschillende plekken in het land ‘The Ultimate Lap’. Hierbij kunnen gamers proberen een zo snel mogelijke digitale race neer te zetten in het spel MotoGP 17.

De snelsten kwalificeren zich voor het allereerste Dutch eMotoGP Team. Dit team zal onder professionele begeleiding worden klaargestoomd voor het wereldkampioenschap eMotoGP dat later dit jaar gehouden zal worden. “Wij zijn er trots op dat we als eerste sportbond in Nederland met dit nieuwe gaming concept komen. Op deze manier bereiken we de nieuwe, jongere generatie en maken we ze enthousiast voor deze nieuwe tak van motorsport”, aldus directeur Patrice Assendelft.

De eerste plek waar gamers zich kunnen kwalificeren voor het team is de Esports Game Arina in Alpen aan de Rijn. Dit kan nog tot en met juni. Later maakt de KNMV bekend waar ‘The Ultimate Lap’ nog meer zal worden aangeboden. Eind juni worden alle geplaatste racers uitgenodigd op het TT-Circuit in Assen voor een scoutingdag. Dit zal duidelijk maken wie er echt deel gaan uitmaken van het Dutch eMotoGP Team.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.