Nieuws

Nederland derde bij World Technician-GP in Japan

Alan Simmonds van MotoPort Hippolytushoef is derde geworden bij de door Yamaha georganiseerde World Technician Grand Prix (WTGP). In totaal deden er wereldwijd 46.000 monteurs mee aan de competitie. Uiteindelijk wisten 21 monteurs zich te kwalificeren voor de in Japan gehouden finale.

De internationale monteurswedstrijd wordt iedere twee jaar gehouden en bestaat naast de finale, ook uit een nationale en internationale voorronde. Daarbij kunnen de deelnemers kiezen uit de onderdelen Sports en Commuting. Simmonds kwam uit in de Sports-klasse en moest uiteindelijk alleen de Canadees en Australiër, respectievelijk tweede en eerste, voor laten gaan.

Tijdens de WTGP worden de technici gedurende twee dagen getoetst op hun kennis en vaardigheden. Met zijn derde plaats heeft Simmonds de prestatie van Remco van Wijk evenaart die twee jaar geleden ook derde wist te worden bij de WTGP 2016.

https://www.facebook.com/yamahawtgp/posts/1163608700446471?__xts__[0]=68.ARA3-iDmCYuqbtVLTLhjjnSpevcupcNmOAURrAThoxWbGgUy5QhGnZLIN0JrFik3kvYkN3lj2ntuLTzCzA1rM3TgANgNPgQrhqtQlX-4CEkIGMMVg6-HrXCuU9zbaDdv4pN9Eh1BIc2MiQ5JZX06fVx-Xw5sHrl75aOV0x3wo2yhDpKIgq52jEpx0S0EtOeB9OmxNfOHTnE&__tn__=-R

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.