Nieuws

Navigeren (1) – de basis

Het gaat niet om het bestemming, maar om de reis. Of: juist door het niet volgen van een vooraf uitgestippelde route, kom je op de mooiste plaatsten. Allebei waar, en desondanks gaan nog maar weinig motorrijders enkel gewapend met een paar landkaarten op stap, maar vertrouwt het gros tegenwoordig op de kennis en kunde van een navigatiesysteem.

De moderne systemen zijn zo door en door ontwikkeld, dat je ook onder begeleiding prima kunt ‘verdwalen’ naar de mooiste plaatsen, maar dan nu bewust en zonder alle frustraties voorafgaand aan de beloning in de vorm van bijvoorbeeld een onbetaalbaar uitzicht. Toch is een actueel navigatiesysteem zeker geen garantie voor een frustratievrije, onbekommerde toer. De mogelijkheden en planningsopties zijn bijna eindeloos, de manieren om daarbij de mist in te gaan dus ook. Wie wel eens met een georganiseerde toer heeft meegereden, heeft ongetwijfeld meegemaakt dat deelnemers met exact dezelfde route al bij de eerste de beste kruising van drie verschillende kanten komen.

De mogelijkheden zijn dus bijna eindeloos, maar wil je het volle potentieel van je navigatiesysteem ook benutten, dan is een beetje kennis wel noodzakelijk. Wees gerust, je hoeft echt geen ICT-deskundige te zijn om zelf een route uit te zetten, in te laden en foutloos na te rijden. Onder het motto ‘navigeren kun je leren’ geven we je in het vakantienummer MotoPlus 15/2020 eenvoudige tips, tricks en info over het uitzetten van routes, verschillende bestandsformaten en natuurlijk de systemen zelf. MotoPlus 15/2020 ligt vanaf 24 juli in de winkel.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws