Nieuws

Navigatietips (2) – routes aanpassen

Het gaat niet om het bestemming, maar om de reis. Helemaal waar, en desondanks gaan nog maar weinig motorrijders enkel gewapend met een paar landkaarten op stap, maar vertrouwt het gros tegenwoordig op de kennis en kunde van een navigatiesysteem.

In MotoPlus 15/2020 kon je kennismaken met de basisbeginselen van het navigatiegebeuren: welke verschillende soorten routes en bestandsformaten zijn er, welke systemen, etc. In het tweede deel gaan we een stukje dieper in op de materie. Je hebt al een route, maar wilt deze naar je eigen smaak aanpassen, bijvoorbeeld door het startpunt van de route te verleggen naar je huis. Daarvoor zijn tal van programma’s beschikbaar, zowel web based oplossingen als MyRouteApp en MyDrive, maar ook reguliere desktop applicaties als Tyre en Basecamp van Garmin. Voor het aanpassen voldoet vaak de gratis versie met een aantal standaardfunctionaliteiten, wil je echt flink aan het routeknutselen dan kun je ook opteren voor een betaalde versie met meer mogelijkheden.

Voor wie niet echt handig is met computers, lijkt het navigatieverhaal vaak abracadabra, maar echt iedereen kan dit leren. Weten hoe het werkt? Ga dan nu naar de winkel voor MotoPlus 17/2020 of sluit hierrrr een abonnement af!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws