Nieuws

Nauwere samenwerking TT Circuit Assen en Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) en de Stichting TT Circuit Drenthe slaan de handen ineen en gaan hun samenwerking intensiveren. Dat werd vandaag bekend gemaakt toen beide partijen een intentieverklaring ondertekenden tijdens de persconferentie voor het WK Superbike, dat later deze maand op de kalender staat. 

In de praktijk betekent dit dat de afdeling spoedeisende hulp van het WZA het TT Circuit voortaan het hele jaar door gaat ondersteunen bij het invullen van medische diensten op het circuit. Voorzitter Arjan Bos van het TT Circuit toonde zich verheugd over de inzet van het WZA en noemde de samenwerking van cruciaal belang voor het functioneren van de TT-organisatie op hoog niveau. “Het circuit zal altijd borg staan voor een goed medisch vangnet tijdens onze activiteiten. Daarin is de samenwerking met het WZA onontbeerlijk. We zijn blij met de afspraken die we vandaag bezegelen.”

Hans Mulder, van de raad van bestuur van het WZA, benadrukte het belang van de samenwerking voor de regio: “Het WZA vindt het belangrijk om op allerlei manieren onze plek in de regio te versterken; dat doen we onder meer samen met huisartsen, VVT-instellingen en scholen. Dat we onze expertise nu ook met het TT Circuit te delen, is een bevestiging van de cruciale rol van ons ziekenhuis en daarmee ook van onze SEH in Assen en omstreken.”

Burgemeester Marco Out van Assen was ook aanwezig bij de ondertekening van de intentieverklaring, die op korte termijn tot een definitief contract moet leiden, en roemde de samenwerking. “Het is fantastisch om te zien dat twee belangrijke organisaties in onze stad hun krachten bundelen om de gezondheid van onze inwoners te verbeteren. Dat is belangrijk, niet alleen voor het ziekenhuis en het TT Circuit, maar ook voor Assen en Drenthe in zijn geheel. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking tot meer innovaties en betere zorg voor de patiënten gaat leiden.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws