Nieuws

Naakte Africa Twin, vers rubber en de motor van het jaar! Dit lees je allemaal in MotoPlus 7-2018

MotoPlus 7, vanaf vrijdag 6 april in de winkel, bestaat wederom uit 116 pagina’s aan motornieuws, tests en reizen. In dit nummer onder meer aandacht voor de drie-dubbelklapper van KTM. Voor de derde keer op rij is het de KTM 1290 Super Duke GT gelukt verkozen te worden tot Europe’s Motorcycle of the Year 2018 (pagina 70).

Bij de eerste tests hebben we in dit nummer aandacht voor liefst vier nieuwe motoren. Zo maakten we in Spanje kennis met de Husqvarna Vitpilen 701, vlogen we naar Portugal voor de Ducati Scrambler 1100 en mochten we in Italië met de Energica EsseEsse9 én EGO rijden. Verderop vind je daarnaast twee bandentests. Te weten de Dunlop SportSmart TT en de Bridgestone A41.

Trendbreuk
Voor onze reis hebben we dit keer de Pyreneeën aangedaan. Waar we, tussen het motorbowling door (zie pagina 65) de prachtigste plekken hebben bezocht. In de vergelijkingstest nemen de Duc Paningale V4S en de 1299 Panincale S het tegen elkaar op. Want hoe verhoudt de nieuwe trendbreuk van de Italianen zich ten opzichte van haar eerdere paradepaardje?

Altijd al willen weten hoe een Honda Africa Twin eruit ziet na 50.000 kilometer? Dat zie je bij ons (pagina 48). Na de duurtest volbracht te hebben, is de motor met zorg uit elkaar gedraaid voor een inspectie van het inwendige gestel van de Honda. Over de obductie valt overigens niet veel te melden, over het leven van de Honda des te meer.

Nancy van de Ven
Achterin vertelt motorcrosser Nancy van de Ven over haar tocht richting het wereldkampioenschap. Een tocht waarbij ’s lands snelste dame op een crossmotor flink heeft moeten lijden. Zo brak ze eind 2017 haar onderbeen bij een training. Wij spraken met haar aan de vooravond van haar WK-seizoen.

Klik hier om MotoPlus 7-2018 digitaal te lezen.

038 047 VT Ducatis Pagina 2

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws