Nieuws

MV Agusta Superveloce 800 Serie Oro komt in 2020

De alom gewaardeerde Superveloce 800 Concept van MV Agusta, die tijdens de EICMA in Milaan voor het eerst getoond werd, wordt daadwerkelijk in productie genomen. Dat heeft het merk bekendgemaakt. De 799 cc supersport krijgt de naam Superveloce 800 Serie Oro en zal in 2020 voor het eerst te koop zijn.

De eerste 300 motoren worden in maart van dat jaar verwacht. Dat MV met de Superveloce een goed concept in handen had, werd onder meer bevestigd toen de machine als ‘meest gewilde motor voor 2020’ werd verkozen. Daarom heeft het merk er ook voor gekozen niets te veranderen. “Hij zal precies hetzelfde zijn als de concept-motor die we gepresenteerd hebben”, aldus MV Agusta.

De Superveloce 800 Serie Oro zal aangedreven worden door een 799 cc driecilinder met 148 pk topvermogen en contra-roterende krukas. Uitademen doet de sportfiets door een drie aparte uitlaten waarvan er twee aan de rechter- en een aan de linkerzijde zit. Verder wordt de motor uitgerust met een TFT-dashboard, ride-by-wire, multi-maps en tractiecontrole.

Timur Sardarov van MV Agusta: “Dit is een van de stoerste en meest gestileerde motoren die we ooit geproduceerd hebben. Het is zeker een motor die binnen het gedachtegoed van MV Agusta past. Vanaf het moment dat we de Superveloce op de EICMA presenteerde wisten we dat we een instant klassieker in handen hadden.”

Hoeveel de MV Agusta Superveloce 800 Serie Oro gaat kosten, is nog niet bekendgemaakt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws