Nieuws

MV Agusta maakt prijs van Brutale 1000 Serie Oro bekend

De MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro, die begin dit jaar nog verkozen tot mooiste motor tijdens de EICMA in Milaan, heeft eindelijk een prijskaartje. En zoals verwacht, die is niet mals.

Wie de heerlijk extraverte naked, zoals alleen MV die kan maken, in de schuur wil hebben staan moet namelijk minstens € 42.990,- op de rekening hebben staan. Daar krijg je dan wel een bijzondere tweewieler voor. De 998 cc vierpitter heeft een topvermogen van 212 pk bij 13.600 tpm en 116,5 Nm koppel bij 11.000 tpm. Let wel, dit is inclusief het optionele uitlaatsysteem van SC-Project en specuale ECU-mapping. Verder is de motor uitgerust met een ride-by-wire-systeem, IMU, tractiecontrole, wheelie-controle, launch-controle en up/down quickshifter.

Öhlins leverde de vering en stuurdemper – allemaal volledig elektronisch – en de remmen komen uit de Brembo-stal.

Droog zet deze Serie 1000 Oro 184 kilo op de schaal, onder meer door gebruik te maken van carbon velgen en stroomlijndelen. Ook de verdere aankleding is high-end met LED-koplamp, hellingshoekafhankelijke bochtverlichting, dagrijverlichting, een 5 inch TFT-dashboard en tal van prachtige details als bijvoorbeeld de radiateurkappen die doorlopen in winglets om de stabiliteit op snelheid te bevorderen.

Hoeveel er gemaakt worden? Slechts 300.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.