Nieuws

MV Agusta komt met speciale editie van 2018 Brutale 800 RR

Laat het maar aan de Italianen over om een extravagante schoonheid nóg mooier te maken. MV Agusta heeft haar Brutale 800 RR in een nieuwe speciale uitvoering uitgebracht. De America, zoals de motor heet, heeft een opvallende kleurstelling en is ook op technisch vlak onder handen genomen.

De kuipdelen van het gelimiteerde model hebben een opvallende metallic blauwe kleur, daarnaast is op de tank een sterren-motief aangebracht. Helemaal nieuw is het design overigens niet, de standaard Brutale 800 (met 109 pk drie-in-lijn) is er namelijk in een vergelijkbare America-uitvoering, deze is echter enkel voor de VS bestemd en wordt in Europa niet geleverd. Het design refereert natuurlijk aan de Amerikaanse vlag, maar er wordt ook een hommage mee gebracht aan de geschiedenis van het Italiaanse motormerk zelf, dat meerdere specials onder de naam America op de markt heeft gebracht. Een ‘traditie’ die begon in 1973 met de 750 S, die was voorzien van eenzelfde motief.

Soepel
Deze jongste telg uit de America-dynastie kreeg onder meer onder meer een aangepaste versnellingsbak, waardoor het schakelkarakter volgens MV Agusta een stuk soepeler is. Daarnaast kreeg het 140 pk sterke blok met de contraroterende krukas naast een aangepaste primaire overbrenging en een nieuwe balansas, ook nieuwe in- en uitlaat nokkenassen en andere kleppen. Verder is de ECU op een fikse upgrade getrakteerd, met onder andere nieuwe mappings, en is de tractiecontrole verfijnd.

De Brutale 800RR America komt er in een gelimiteerde oplage, al is niet bekend hoe groot die oplage precies is. Wel bekend daarentegen is dat ‘ie goed wordt ontvangen, de eerste serie is namelijk al uitverkocht. Ergens na juni komt de tweede kans, geeft je nog mooi de gelegenheid om ergens wat centen bij elkaar te schrapen, het koopje van de week is de Italiaanse schone met € 20.889,00 (België € 17.890,00) namelijk niet. Maar goed, echte schoonheid kent geen prijs toch?
Info: www.motomondo.nl

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.