Nieuws

MV Agusta komt met speciale editie van 2018 Brutale 800 RR

Laat het maar aan de Italianen over om een extravagante schoonheid nóg mooier te maken. MV Agusta heeft haar Brutale 800 RR in een nieuwe speciale uitvoering uitgebracht. De America, zoals de motor heet, heeft een opvallende kleurstelling en is ook op technisch vlak onder handen genomen.

De kuipdelen van het gelimiteerde model hebben een opvallende metallic blauwe kleur, daarnaast is op de tank een sterren-motief aangebracht. Helemaal nieuw is het design overigens niet, de standaard Brutale 800 (met 109 pk drie-in-lijn) is er namelijk in een vergelijkbare America-uitvoering, deze is echter enkel voor de VS bestemd en wordt in Europa niet geleverd. Het design refereert natuurlijk aan de Amerikaanse vlag, maar er wordt ook een hommage mee gebracht aan de geschiedenis van het Italiaanse motormerk zelf, dat meerdere specials onder de naam America op de markt heeft gebracht. Een ‘traditie’ die begon in 1973 met de 750 S, die was voorzien van eenzelfde motief.

Soepel
Deze jongste telg uit de America-dynastie kreeg onder meer onder meer een aangepaste versnellingsbak, waardoor het schakelkarakter volgens MV Agusta een stuk soepeler is. Daarnaast kreeg het 140 pk sterke blok met de contraroterende krukas naast een aangepaste primaire overbrenging en een nieuwe balansas, ook nieuwe in- en uitlaat nokkenassen en andere kleppen. Verder is de ECU op een fikse upgrade getrakteerd, met onder andere nieuwe mappings, en is de tractiecontrole verfijnd.

De Brutale 800RR America komt er in een gelimiteerde oplage, al is niet bekend hoe groot die oplage precies is. Wel bekend daarentegen is dat ‘ie goed wordt ontvangen, de eerste serie is namelijk al uitverkocht. Ergens na juni komt de tweede kans, geeft je nog mooi de gelegenheid om ergens wat centen bij elkaar te schrapen, het koopje van de week is de Italiaanse schone met € 20.889,00 (België € 17.890,00) namelijk niet. Maar goed, echte schoonheid kent geen prijs toch?
Info: www.motomondo.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Nieuw topmodel van Cardo

Nieuw topmodel van Cardo

13 juni, 2024

Packtalk Pro heet het nieuwste communicatiesysteem van de Amerikaanse bleutooth communicatiespecialist Cardo. Dat ...

Overig nieuws