Nieuws

MV AGUSTA F3 RC

MV Agusta brengt een speciale uitvoering op de markt van de schitterende F3-driecilinders: de F3 RC (Reparto Corse) in zowel een 675- als een 800cc-versie. De F3 RC is een straatlegale replica van de succesvolle WK Supersport-racer van Jules Cluzel en Lorenzo Zanetti. Cluzel was vorig jaar al de sterkste tegenstander van Michael van der Mark en ook dit jaar was hij weer in de race voor de titel, totdat afgelopen weekend een blessure hem helaas uitschakelde voor de rest van het seizoen. De wereldtitel zal dus weer net aan de neus van MV voorbijgaan, maar dat de loeiende driepitter competitief is, is wel gebleken. 

De F3 RC zal in gelimiteerde oplage van 350 stuks verkrijgbaar zijn: van de 675 zullen er 100 worden gemaakt, van de 800 250 stuks. Elke F3 RC draagt de handtekeningen van beide rijders; #16 Cluzel op de rechterzijde en #87 Zanetti op de linkerzijde. Op de bijgaande foto’s zijn de kentekenplaat en spiegels overigens verwijderd; die zitten er uiteraard wel op. Verdere exclusieve details op de RC-versies zijn de aluminium afdekkapjes bij verwijderde spiegels, Ergal rem- en koppelingshendels die inklapbaar zijn tegen breuk bij een val, afdekkap voor het kontje bij sologebruik, een gefreesde aluminium nummerplaathouder, gefreesde voetsteunenset (nog niet op foto), een genummerd plaatje op de kroonplaat, een door MV-directeur Giovanni Castiglioni gesigneerd certificaat van echtheid, een paddockstand achter en een Reparto Corse-motorhoes.

Technisch is de RC verder gelijk aan de ‘gewone’ versies, wat gezien de hoogwaardige standaarduitrusting van deze MV’s niet zo gek is. Naast de volledig instelbare Marzocchi-voorvork en Sachs-achterschokdemper, de radiale Nissin-rempomp en Brembo monobloc-klauwen heeft de F3 standaard immers ook een zeer compleet elektronica-pakket, met meervoudig instelbare motormappings, tractiecontrole, quickshifter en Bosch 9Plus Race-ABS. De 675 levert 128 pk bij 14.500 tpm en 71 Nm bij 10.600 tpm; de 800 levert 148 pk bij 13.000 tpm en 88 Nm bij 10.600 tpm.

De prijzen zijn helaas nog niet bekend. Info: www.mvagusta.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws