Nieuws

Multi-taskende adventurehelm van IXS

IXS laat de instap in  de allroadwereld niet onopgemerkt voorbij gaan. Met de Venture 1.0 introduceert het Zwitserse merk een helm die zowel een allroad-, systeem- als integraalhelm is. Een nadeel: geduld is een vereiste want de helm ligt pas vanaf 2025 op de winkelschappen.

De nieuwe helm moet volgens IXS zowel excelleren op het asfalt als op de avontuurlijke onverharde wegen. Op die laatste beschermt de klep tegen zonlicht en stof en op de weg laat de afneembare klep zich moeiteloos verwijderen. Waar zowel toer- als allroadrijders behoefte aan hebben zijn comfort, ventilatie en een groot blikveld. Volgens IXS biedt de Venture 1.0 dat allemaal.

Verantwoordelijk voor de ventilatie zijn openingen op de kin en voorhoofd. De koele lucht glijdt via ventilatiekanalen over de gehele bovenkant van het hoofd van de rijder. De zachte en antibacteriële stof van de binnenzijde verzorgt het comfort. Met 1.550 gram (M) zit het gewicht nog net aan de comfortabele kant.

Een systeemhelm biedt volgens IXS verschillende voordelen bij avontuurlijke reizen. Op de warmste momenten levert het volledig geopend vanzelfsprekend meer verkoeling op. Over het volgende voordeel is nagedacht: een open helm is handig om contact te maken. Of dat nou bij de zoveelste politiepost is, of zwaaiend naar de lokale kotertjes.

De helmschaal is een mix van aramide en carbon en IXS produceert twee verschillende maten van de buitenschaal. Het EPS Foam absorbeert energie en voor 2025 staat er een MIPS-versie op stapel. Om beslaan tegen te gaan heeft het vizier een XXL Pinlock. Het ingebouwde zonnevier houdt de zon uit de ogen.

De Venture 1.0 heeft een adviesprijs van € 399,95 en met MIPS wordt dat € 459,95.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

BMW wint aanbesteding politie

BMW wint aanbesteding politie

19 juni, 2024

BMW Motorrad heeft opnieuw de aanbesteding van de politie gewonnen, waardoor het naar verwachting de komende 7 jaar ...

Overig nieuws