Nieuws

Motoshare failliet

Motorverhuurder Motoshare heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf speelde een bemiddelende rol bij de verhuur van privémotoren aan en door particulieren.

Motoshare had heel wat uit te leggen bij de oprichting in 2016. Het was dan ook het eerste deelplatform van motoren waarvan de Nederlandse motorrijder ooit hoorde. Het bedrijf had een naar eigen zeggen slim idee: het verhuren van privémotoren (die gezien de gemiddelde jaarlijkse afgelegde hoeveelheid kilometers zeer regelmatig stil staan) aan motorrijders die zelf niet over een motorfiets beschikken.

Directeur/eigenaar Daan van der Wal zag de omzet in 2023 flink kelderen door het slechte weer. “Voor de motorverkoop was het een prima jaar, maar niet voor de verhuur. Het regende hele weken achtereen in de zomer en dan huurt niemand een motorfiets. Er ligt een redelijk concreet plan om door te starten met MotoShare, maar het is aan de curator om daar wat over te zeggen.”

Motoshare was dus de verbindende factor tussen de motorrijder die voor een dagje een motorfiets wilde huren en de motoreigenaar die een centje wilde verdienen aan een motor die toch werkeloos stil stond in de garage. In de praktijk vonden ook motorzaken het een gemakkelijke website om hun huurmotoren op te gooien. Sommige importeurs gebruikten het Motoshare-platform om proefritten op demo-motoren in te plannen.

Motoshare pakt dertig procent van de huuropbrengst en de helft daarvan gaat naar partner Combi Motors Verzekeringen. Het mes snijdt aan twee kanten want het verhuurplatform brengt ook de huurders geld in rekening.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Super Hooligan met Indian-roots

Super Hooligan met Indian-roots

24 februari, 2024

Laat Roland Sands los op een motorfiets en negen van de tien keer komt er een enorm gaaf ding uit. Indian liet de ...
Eerste indruk: Yamaha MT-09

Eerste indruk: Yamaha MT-09

23 februari, 2024

Het gulzige aanzuiggeluid van de levendige driepitter zwelt aan, wat gepaard gaat met een flinke schop onder het ...

Overig nieuws