Nieuws

Motorzaak in the Picture – Moto Rotterdam

Voor de gemiddelde Rotterdamse motorrijder behoeft Moto Rotterdam waarschijnlijk geen introductie meer. De zaak aan de Strickledeweg bestaat namelijk al sinds 1985, al is er in de afgelopen jaren wel het één en ander veranderd.

Een jaar of drie geleden maakte de naam MotoPort Rotterdam plaats voor Moto Rotterdam en deed MKC Moto zijn intrede in de zaak en verzorgt sindsdien de motorkledingverkoop. Bovendien kwam de zaak afgelopen zomer in nieuwe handen en sindsdien zwaait Tim Boonsma (27) er de scepter. En daarmee maakt de Reeuwijker zijn rentree in de motorwereld.
“Zo kun je het wel noemen ja. Ik heb de IVA in Driebergen gedaan, maar de autowereld leek me altijd wat steriel. Zelf was ik net begonnen met motor rijden en zo ben ik rond mijn 21e als parttime verkoper bij Goedhart Motoren terecht gekomen. Het is daarbij niet eens de pure verkoop die me interesseert, maar de hele dynamiek, logistiek en organisatie achter een motorzaak. Daar heb ik me door de jaren heen steeds meer in verdiept en toen zich afgelopen jaar, na een uitstapje bij defensie, de kans voordeed om Moto Rotterdam te gaan leiden, greep ik die uitdaging natuurlijk met beide handen aan.”

Dat was afgelopen zomer en inmiddels zijn we alweer een paar maanden verder waarin het nodige is gebeurd. De eerste maanden werden gebruikt voor het uitzetten van een nieuwe koers, waarna op 1 oktober de zaag in het pand ging voor een flinke verbouwing.
“We waren al Kawasaki dealer, maar dat hebben we uitgebreid met Ducati en Royal Enfield. Drie heel verschillende merken, met ook heel verschillende type klanten, die elkaar niet bijten, maar juist mooi aanvullen. Een beetje vergelijkbaar met onze samenwerking met MKC. Met de hele mix van nieuwe en gebruikte motoren, de uitgebreide werkplaats en de kledingafdeling met outlet, denk ik dat we een mooi uithangbord zijn voor Rotterdam. Zeker na de verbouwing. Dat wordt ook wel beaamd trouwens. Laats hoorde ik een klant zeggen ‘eindelijk weer een leuke tent in Rotterdam’. Dat is toch mooi om te horen!”

Moto Rotterdam, Strickledeweg 110, 3044 EL, Rotterdam, tel. 010-462 5556, email info@motorotterdam.nl, www.motorotterdam.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws