Nieuws

Motorstrijd in de Eifel bijgelegd

Met eigen metingen heeft de Essener Verein Moto e.V. aangetoond dat één van de drie geluidsdisplays net buiten het bij motorrijders ontzettend populaire Nationalpark Eifel motorfietsen als zodanig herkent en deze nagenoeg altijd en in tegenstelling tot auto’s en vrachtwagens de waarschuwing ‘Te luid’ meegeeft (zie foto).

‘Manipulatie’ luidde het oordeel en daarnaast gaat iedere positieve uitwerking van dit display aan de L266 natuurlijk verloren. De voor het display en de kalibratie ervan verantwoordelijke gemeente Simmerath, en meer concreet de burgemeester, was daarvan niet op de hoogte. De meetopstelling en ook de kalibratie, die dus blijkbaar alleen bij motorfietsen een grenswaarde had en bij auto’s en vrachtwagens niet, was het werk van de voorganger van de huidige burgemeester. “Niet de bedoeling en inmiddels gewijzigd”, zo liet Bernd Goffart, burgemeester van Simmerath weten. Het display geeft nu aan alle voertuigen die meer dan 84 dB aan geluid produceren een waarschuwing. “Er wordt geen verschil meer gemaakt tussen auto’s en motorfietsen en ik wil juist graag dat motorrijders naar onze omgeving blijven komen”, aldus de burgemeester. En: “Maar helaas is de Eifel ook een hotspot voor de echte hardrijders, maar daar hebben we ons politiekorps voor.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.