Nieuws

Motorsport.tv stopt met tv-zender

Meerdere media melden dat Motorsport.tv eind september zal stoppen met al haar lineaire uitzendingen. Het nieuws volgt op het bericht dat de motor- en autosportzender geen overeenkomst meer wist te bereiken met het Franse Canal+.

De zender werd in 2000 opgericht, toen onder de naam Motors TV. In 2016 werd het kanaal overgenomen door het Amerikaanse Motorsport Networks en werd het hernoemd tot Motorsport.tv. Sinds de overname werd de zender geplaagd door tegenslagen. Zo besloten meerdere partijen de samenwerking met het tv-station te verbreken.

Nu heeft het management van Motorsport Network besloten helemaal te stoppen met de uitzendingen om zich volledig te focussen op online-uitzendingen. In een reactie heeft het bedrijf laten weten tot de keuze gekomen te zijn omdat het publiek duidelijk andere keuzes maakt. “Ons publiek verschuift zich richting de digitale kanalen en we zien dat onze online kanalen het afgelopen jaar alleen maar gegroeid zijn. Om ons publiek te kunnen blijven bedienen, passen we onze bedrijfsvoering in. Het gevolg is dat we vanaf 30 september Motorsport.tv veranderen in een online en on demand-model.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.