Nieuws

Motorrijders / V

We zien de prettiger geboetseerde helft van Nederland nog niet massaal op de motor. Het idee er aan wordt vaak al gesmoord in de voor overwegingen: Gevaarlijk, niet flatterend, slecht voor het kapsel en met te weinig bagageruimte.

Dat zijn allemaal dooddoeners. Maar het geeft wel een aardige voorselectie. De motorrijders / V die wij kennen zijn allemaal ver boven de dames- en roddelbladen lezende massa verheven. Het zijn allemaal vrouwen met een +. Vaak vrij unieke karakters ook…

Madurees, niet Moluks
Wilhelmina is altijd bereid uit te leggen dat ze niet Moluks, maar Madurees is. “Madurezen zijn mooier” legt ze uit. Ze heeft de bouw en de uitstraling van een pienter veertienjarig balletdanseresje maar is intussen ook al weer een jaar of dertig+.  Ze doet aan fijnschilderen, een of andere ultiem dodelijke Oosterse vechtsport , gedichten schrijven en motorrijden.

Haar BMW F 650 wordt voornamelijk ingezet in de Randstad. Vanwege het file-gemak. Op de zaak heeft ze uit representativiteits overwegingen altijd twee gevechtstenues klaar hangen en een paar paren nette schoenen staan. Schoenen met naaldhakken. Ze is strategic consultant bij een van de instellingen die ons recentelijk nog zoveel geld heeft gekost. Wilhelmina had een afspraak in het keurige Haarlem. Ze zou daar een collega van de concurrentie treffen. Die twee hadden elkaar beroepsmatig ontmoet en de relatie stond nu op het kantelpunt privé te worden.

Mientje parkeerde haar motor voor het terras waar zij en haar date hadden afgesproken. Ze deed haar handschoenen uit en haar helm af. Concullegalief stond op van het terras en de twee omhelsden elkaar hartelijk terwijl ze op de stoep gepasseerd werden door een kleine roedel Naffers.

De roverhoofdman van dat clubje siste “”Kaghba”. Vertaald in Algemeen Beschaafd Nederlands is dat ‘hoer’. Het jong had de pech dat Mientje meertalig is.

Ze draaide zich om op de bal van haar voet, deed twee stappen en trapte de kwajongen in de nierstreek. Hij knikte achterover en stootte zijn kop tegen het trottoir.

 “Madurezen zijn nog feller dan Ambonezen” zegt ze.

Met de kenmerkende keelklanken van zijn stam beperkte de gevallen held zijn communicatie daarna tot een gefluisterd “ Kgg, kggg” Dat werd blijkbaar niet als beledigend ervaren. De vier andere roofridders gingen er vandoor. In hun cultuur is een vrouw tegen vier mannen nog steeds een gevaarlijke overmacht.

Vanaf het terras klonk een beschaafd applausje. Haarlem is nu eenmaal beschaafd. De twee dames gingen terug naar hun terrastafeltje. Er werd geklonken en geproost. Wilhelmina had er opeens een hoop vrienden bij. Haar nieuwe vriendin  twijfelde tussen ‘trots op’ en een ‘gebrek aan aandacht van. Het is ook altijd wat.

 Na een minuut of tien kwam een ambulance de gevallene oppikken. De ene broeder zei; "Kijk, die heeft ‘opsporing verzocht ‘niet eens gehaald’.. Nog vijf minuten later kwamen er twee agenten poolshoogte nemen. De oudste agent legde vaderlijk een enorme hand op Wilhelmina’s schouder en noemde haar ‘meisje’.

 Later keek de vrouwelijke rechter Mientje moederlijk vertederd aan. Ze vond het dapper dat zo’n rank ding zich had durven verdedigen tegen vijf Enge Mannen. Maar in verband met de beschadigingen die ze de ene Enge Man had toegebracht kreeg ze zes weken voorwaardelijk en een taakstrafje.

Ze heeft de veroordeling op haar CV gezet.

En met haar date is het helemaal goed gekomen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws