Agenda

Motorrijden tegen de ziekte van Alzheimer

De open toerrit van Motortoerclub MTC Nisseroi op 3 juni aanstaande staat dit jaar in het teken van de ziekte van Alzheimer. De club wil zo veel mogelijk geld inzamelen voor de Stichting Alzheimer die onder andere wetenschappelijk onderzoek financieren naar de ziekte.

Het idee komt van Marianne Jacobs, maar moeder lijdt al lange tijd aan Alzheimer. Twaalf jaar lang woonde ze bij Marianne en haar gezin in een bijwoning. Zeker de laatste twee jaar waren erg zwaar voor het gezin, want deze ziekte had een continu een impact op alle betrokkenen. Nadat haar moeder in februari 2017 verhuisd was naar een woonzorgcentrum, konden Marianne en haar  gezin weer een normaal leven leiden. ‘En ja, onze grote hobby weer oppakken: motorrijden!’, schrijft ze op de actiepagina van de toerrit.

Omdat Marianne nu graag iets wil doen aan het vinden van een genezing, heeft ze Motortourclub MTC Nisseroi bereid gevonden het inschrijfgeld voor de toerrit in zijn totaliteit te doneren aan de Stichting Alzheimer. 

Motorrijders die mee willen rijden met de rit, kunnen zich aanmelden via de actie-pagina of door een mail te sturen naar hetisgoed@home.nl

Tocht: ongeveer 200 km 
Start: Café ’t Tramstation, Raadhuisplein 5, Nistelrode 
Inschrijving: tussen 09.30u – 11.00u 
Inschrijfgeld: € 10,00 
Inschrijfgeld voor duo-passagier: € 5,00 

Ontvangst met een kop koffie en iets lekkers. De route is bij de start beschikbaar op papier en GPS (Garmin en TomTom). Informatie volgt over het online uploaden van de route. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws