Nieuws

Motorrijden in de woonkamer met LeanGP

De Spaanse start-up LeanGP heeft voor gamers die liever op een motor zitten dan een controller in de hand hebben, een opvouwbare motorsimulator ontwikkeld. Daarmee wordt het spelen van racespellen nog echter.

Voor auto-racespellen bestaan al legio speciale controllers. Denk aan sturen, compleet met schakelpook en pedalen die je zo in de woonkamer neer kunt zetten. Voor motorrijders lag dat anders. Wilde je daar de echte beleving hebben, dan was je al snel aangewezen op grote simulatoren die eigenlijk alleen in speelhallen en op evenementen staan.

Daar heeft LeanGP een oplossing voor bedacht. Hun controller, bestaande uit een opvouwbaar onderstel met daarbovenop een echt frame, tank, stuur en zadel brengt de motorbeleving naar binnen. Volgens het Spaanse bedrijf is het systeem compatibel met Playstation4, Xbox, Nintendo Switch, Windows, Smartphone, Oculus Rift, HTC Vive, PlaystationVR, Mobile Virtual Reality en alle videospellen.

De controller van LeanGP gedraagt zich net als een motorfiets. Leun je naar links, dan kantelt de motor in het spel ook naar links. Geef je gas, idem dito. Remmen, koppeling en het schakelsysteem zitten eveneens op dezelfde plek als bij een echte motor.
Het volledige systeem weegt zo’n 40 kilo, 1.20 meter lang, 70 cm hoog en 70 cm breed. Niet bepaald klein dus, maar toch een stuk compacter dan de reguliere simulatoren.

Om voldoende startkapitaal bijeen te krijgen startte het Spaanse bedrijf een Kickstarter-campagne. En met succes. Nadat de campagne ten einde was had LeanGP 45.390,- euro opgehaald. Ruim twee keer meer dan de beoogde 20.000 euro.
Naar verwachting zal de motorsimulator van LeanGP begin 2019 op de markt komen en zal rond de 1.200 euro kosten.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws