Nieuws

Motornieuws 2024 – Yamaha Ténéré Explorer

Met de Ténéré 700 heeft Yamaha een bijzonder populaire reismachine in huis en de verschillende modellen schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. De nieuwste aanvulling op de line-up is deze Explorer-versie, die onder meer in een lagere zithoogte voorziet!

Die is met 860 millimeter exact 15 millimeter lager dan die van de standaardversie, wat voornamelijk op het conto komt van de nieuwe KYB-veercomponenten. Die hebben niet alleen herziene veren met een hogere veerconstante, maar zowel de upside-down voorvork als de monoschokdemper achter heeft met respectievelijk 190 en 180 millimeter ook twintig millimeter minder veerweg dan de gewone Ténéré.
Daarnaast krijgt het rijcomfort van de Explorer, die exclusief in de best wel chique ogende Tech Kamo-kleurstelling beschikbaar is, enerzijds een kleine boost dankzij een nieuwe ruit met een 50% groter oppervlak, en anderzijds door de standaard quickshifter.

Exploren, of ontdekken, doe je niet in een half uur, standaard is de nieuwe Ténéré-telg daarom uitgerust met een zijkofferrek, met daarbij de keuze uit robuuste aluminium koffers (in zwart of zilver) of zachte Explorer tassen. Die zitten overigens niet bij de prijs inbegrepen, maar zijn tegen meerprijs beschikbaar.
De nieuwe Ténéré Explorer staat vanaf volgens jaar bij de dealer, de prijs is nog niet bekend. Info: www.yamaha-motor.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws