Nieuws

Motornieuws 2024 – Triumph TF250-X

Dat Triumph volgend jaar in het WK Motocross van start gaat met een volledig in eigen beheer ontwikkelde nieuwe crosser, was al bekend. Nu heeft de Britse fabrikant eindelijk het doek getrokken van haar eerste echte offroad sinds de gloriedagen van de TR5/6 Trophy-modellen: de TF250-X.

De basis van de crosser, ontwikkeld in samenwerking met Ricky Carmichael en Iván Cervantes, wordt gevormd door een dubbel wiegframe van aluminium, met aan de voorzijde een dikke Ø 48 millimeter upside-down voorvork van KYB. Deze is net als de KYB achterschokdemper volledig instelbaar, waarbij achter de ingaande demping zowel op high- als lowspeed instelbaar is. De rempartij met een 260 mm voor- en 220 millimeter achterschijf, evenals een twee- (voor) en enkelzuigerremklauw (achter) komt bij Brembo uit de schappen.

De TF wordt aangevuurd door een volledig nieuwe, vloeistofgekoelde eencilinder viertakt met een cilinderinhoud van 249,9 cc (boring x slag 78 x 52,3 mm). Basiskenmerken van de eenpitter zijn dubbele bovenliggende nokkenassen, gesmede aluminium met DLC coating, vier titanium kleppen, compressieverhouding van 14,4 op 1, multiplaat koppeling en een vijfversnellingsbak. Bovendien zijn de blokdeksels van magnesium gemaakt. In combinatie met de bijbehorende MX Tune Pro App kunnen onder meer in real time verschillende mappings worden geselecteerd.
De rijklaar 104 kilo wegende TF250-X staat vanaf het voorjaar bij de geselecteerde Triumph-crossdealer (in Nederland zijn dat Motor Centrum Eibergen en Roké Motors), en wel voor de lieve som van € 11.395,-.

De SF250-X is overigens de eerste van een compleet offroadplatform, komend jaar volgen de TF450-X en de enduro-modellen. Info: www.triumphmotorcycles.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws