Nieuws

Motornieuws 2023 – Royal Enfield Hunter 350

Royal Enfield maakt geen geheim van zijn ambitieuze toekomstplannen en heeft de laatste jaren behoorlijk wat nieuwe modellen gepresenteerd. Daaronder de Meteor en aansluitend Classic 350: een klassiek ogend tweetal gebouwd rond een volledig nieuw ontwikkelde, lucht-/oliegekoelde 349cc eencilinder. Dit duo krijgt er met de Hunter 350 een stalgenootje bij!

De basis van het drietal is nagenoeg identiek: een stalen dubbel wiegframe, klassieke Ø 41 mm telescoopvork en duo-schokdempers aan de achterzijde, evenals een enkele schijfrem voor en achter met een twee- (voor) en enkelzuiger (achter) remklauw. Ook de relatief moderne eencilinder met bovenliggende nokkenas, brandstofinjectie en een balansas levert in alle drie de modellen dezelfde prestaties. Het is goed voor 20,2 pk bij 6.100 toeren en 27 Nm koppel bij 4.000. Op twee belangrijke fronten verschilt de nieuwe Hunter echter met zijn broers.

Allereerst de looks: waar de Meteor en Classic echt het oldschool klassieke pad kiezen, bewandelt de Hunter een iets modernere weg. Vrees niet, het design bevat absoluut de nodige klassieke elementen. Het blijft natuurlijk wel een Royal Enfield. Maar in z’n geheel oogt het wat meer retro dan puur klassiek. Het heeft wel wat weg van Yamaha’s XSR-lijn.
Tweede punt zijn de wielmaten, die duidelijk gericht zijn op zo dynamisch mogelijke rijeigenschappen. Waar de Meteor en Classic op 19/17, respectievelijk 19/18 inch wielcombinaties rollen, staat de Hunter op ‘normale’ 17 inch gietwielen. Ook de geometrie, met onder meer een kortere wielbasis en aangepaste balhoofdhoek en naloop ten opzichte van de andere twee, is wat meer op lichtvoetig stuurwerk gericht.

Een leuke aanwinst weer kortom in het Royal Enfield gamma, een kleurrijke ook. In de letterlijke zin van het woord trouwens, want de nieuwe Hunter 350 komt er in niet minder dan zes varianten, die zich niet alleen qua kleur, maar ook design van elkaar onderscheiden. Prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt. Info: www.motomondo.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws